Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seddülbahir’e Renk Geldi

Seddülbahir’e Renk Geldi Eceabat’a

Seddülbahir’e Renk Geldi

Eceabat’a bağlı Seddülbahir Köyü’nde bir ilk olan Halk Eğitim Merkezi’nde, köy kadınlarının takdir edilecek bir çabayla başlattıkları kurslarının sergi açılışı, 22 Mayıs’ta yapıldı. Köy okulunun eski binasını elden geçirerek orada kurslarını tamamlayan kadınlar, güzelliklerin istemeyle başlayacağının da en güzel örneği oldular.

Daha önce Halk Eğitim Merkezi faaliyeti bulunmayan Seddülbahir Köyü’nde geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan kurs yeni bir renk getirdi. Köy okulunun kullanılmayan ve bakımsız kalan köy okulunu elden geçirerek Halk Eğitim Merkezi’ne dönüştüren köy kadınları ise hallerinden oldukça memnun olmakla birlikte alkışı hak ediyorlar.
Sergilenen ürünlerin ise çoğu atık ve doğal malzemelerden oluşuyor. Doğal ve atık ürünler Seddülbahirli kadınların elinde birer sanat eserine dönüşerek yeniden can buluyor. Açılışta heyecanları gözden kaçmayan kursiyerler ise üretmenin keyfini çıkardıklarını ifade ederek Halk Eğitim Merkezi’nin aynı zamanda kendileri için terapi ve sosyalleşme alanı olduğunu ifade ettiler. Açılışa, Eceabat Halk Eğitim Müdürü Mutlu Önder,  Eceabat Milli Eğitim İlçe Müdürü Sezai Turna, Binbaşı Fatih Yıldırmaz, Şube Müdürleri ve Köy Muhtarı Sedat Bırakan katıldı.
Çocukların halk oyunu gösterisiyle başlayan açılışta ilk olarak Seddülbahir Köy Muhtarı Sedat Bırakan’a İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından teşekkür belgesi verildi. Ardından katılımcı kadınlar belgelerini aldı. Kursiyerler protokol üyelerine sergiden birer hediye verdiler.

“EN BÜYÜK ŞANS HOCAMIZ”
Milli Eğitim İlçe Müdürü Sezai Turna, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Hayat boyu öğrenme eğitimin ve öğretimin beşikten mezara kadar sürdüğünün bir belirtisidir. Bakanlığımızın ve bizim çok önem ve değer vermiş olduğu çalışmalardan biridir. Destek verilen programların da başında gelmektedir. Sergideki göz nurlarıyla insanoğlunun emeğinin ve zamanının nasıl değerlendiğini görüyoruz. Seddülbahir yıllarca kurs açmamış olduğumuz bir köydü. Büyük bir çabayla bu yıl Halk Eğitim Merkezi’miz faaliyete geçti. Bu çabamıza en büyük destek de şansımız olan merkezimizin hocasıdır.” Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech