Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baraj Şenliklerine Yağmur Engeli

Baraj Şenliklerine Yağmur Engeli

Baraj Şenliklerine Yağmur Engeli

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi ve Çanakkale Belediyesinin destekleri ile bu yıl 7’si düzenlenen Atikhisar Kır Şenliği, Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla başladı. Bu yıl kır şenlikleri hava muhalefetinden dolayı Ekim ayına ertelendi.

Program Çarşı Caddesi ve Kordonda bir farkındalık yürüyüşü ile başladı. “Atikhisar Atıkhisar Olmasın” sloganı ile düzenlenen 7. Atikhisar Kır Şenliği’nin İskele Meydanında gerçekleşen açılış programına Belediye Başkan Vekili, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve çok sayıda kentli katıldı. Kır şenlikleri havanın yağışlı gitmesinden dolayı bu yıl Ekim Ayına ertelendi.

Antalya’nın Finike katledilen ve sedir ormanlarında faaliyet yürüten mermer ve taş ocaklarına karşı açtığı davalarla tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu (61) ve eşi Aysin Büyük Nohutçu da etkinlikte anıldı.

Kent Konseyi Çevre Meclis Başkanı Ali Çalıdağ yaptığı açılış konuşmasında; “Temiz bir doğa, temiz bir Atikhisar ve çevre bilincini artırmak için hep birlikte olmaya devam edelim. Atikhisar Çanakkale’mizin tek su kaynağıdır. Bu barajı kaybedersek ne içecek ne de kullanılacak suyumuz kalmayacak. Baraj Çevresindeki tüm köylerin fosseptikleri bu baraja gidiyor. Konuyu çalışmaları tamamlayıp netleştirdikten sonra Çanakkale Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Sağlık Bakanlığı’na                 ileteceğiz. İçtiğimiz ve kullandığımız suyu kirletmeyelim” dedi.

Cumhuriyet Meydanında konuşmaların ardından gerçekleşen halk oyunları ve çocukların jimnastik gösterileri de büyük ilgi gördü.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech