Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin Simgesi Sanata Dönüştü

Çanakkale’nin Simgesi Sanata Dönüştü 

Çanakkale’nin Simgesi Sanata Dönüştü 

 Ocak 2016’dan bu yana yürütmekte olan “Çanakkale Deniz Aşıkları – Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi, eğitim ve farkındalık çalışmalarının yanı sıra atölye çalışmalarıyla da yerel halktan büyük ilgi görmeye devam ediyor.

 TURMEPA’nın MITSUI & CO., Ltd. Çevre Fonu hibesi ve İÇDAŞ A.Ş. desteğiyle düzenlenen  “Çanakkale Deniz Aşıkları – Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi, büyük ilgi görüyor.

 TURMEPA’nın haber bültenine göre; DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın Çanakkale’de Türk Boğazlar Sistemi’nin önemini anlatan ve Çanakkale Boğazı’nda biyolojik çeşitliliğin korunması için yetişkinler ve üniversite öğrencileriyle bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan “Çanakkale Deniz Âşıkları – Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi ikinci yılında da hız kesmeden devam ediyor. Proje farkındalık çalışmaları dahilinde yer alan “Benim Sardalyam Atölyesi” ile yaklaşık 40 kişi, seramikten kendi sardalyasını yarattı. 14 Mayıs Pazar günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Sn. Şeref Doğan’ın atölyesinde gerçekleşen çalışmada katılımcıların ortaya çıkardığı sardalyalar, 2018 yılında proje kapanış toplantısı olan “Bizim Kurultayımız”da sergilenecek.

İki seansta gerçekleşen etkinliğin ilk bölümünde İÇDAŞ çalışanları ve çocukları, atölyede kendilerine sağlanan malzemelerle kendi sardalya balıklarını oluşturdu. Şeref Doğan’ın öncülüğünde seramik sanatı ve sardalya hakkında ön bilgi alan katılımcılar, 3 saat boyunca Çanakkale’nin simgesi sardalya balığını sanata dönüştürdü. İlk bölümün ardından yapılan kısa röportajda çocuklar, etkinlikle birlikte sardalya hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduklarını ve son derece eğlendiklerini ifade ettiler.

Etkinliğin ikinci bölümüne Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz da katıldı. 2016 yılından bu yana Çanakkale Deniz Aşıkları projesine destek veren Yılmaz, ailesiyle birlikte yer aldığı atölyede kendi sardalya balığını yarattı. Atölye sonunda etkinliğin önemine vurgu yapan Yılmaz; “Çanakkale Liman Başkanlığı olarak bu tür etkinliklere önem veriyor ve olabildiğince katılım sağlamak istiyoruz. Çanakkale Deniz Aşıkları projesine de desteğimiz sürecek.” dedi. Etkinlik sonunda katılımcıların hayal gücü ve yetenekleriyle yarattıkları sardalyalar, Şeref Doğan tarafından fırınlama ve boyama işlemlerinin ardından Bizim Kurultayımız’da sergilenmeye hazır hale getirilecek.

 Neden Sardalya?

Sardalya, Çanakkale’nin önemli simgelerinden biridir ve Türkiye’de en çok bu ilde avlanmaktadır. Gelibolu’da adına her yıl festival düzenlenen ve Çanakkale’nin ekonomisine doğrudan katkı sağlayan sardalya, Çanakkale Deniz Aşıkları Projesi için de önemli bir yere sahiptir. Proje farkındalık çalışmalarından biri olan seramik atölyesi için sardalya balığı seçilmiştir. Yaklaşık 40 katılımcının seramik çalışmasıyla Benim Sardalyam Atölyesi’nde ortaya çıkan sardalya balıkları, 2018 yılında proje kapanış toplantısı olan ve tüm paydaşların bir arada olacağı Bizim Kurultayımız’da sergilenecektir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech