Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bilmece Yok Ağamız Belli”

“Bilmece Yok Ağamız Belli”

“Bilmece Yok Ağamız Belli”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediye Binası’nda aylık basın toplantısı yaptı. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri ağalık tartışması için; “Bilmece yok, ağamız belli diyen Mutan” bir gazetede yer alan borç haberi için ise; “Ben borcumu istedim, bu haberi yapan yalancıdır” diyerek sert tepki gösterdi.

Kepez Belediye binasında basına açıklamada bulunan Mutan, öncelikle kendi ile ilgili çıkan haberlere sert sözler ile yüklendi. Yerel bir gazetede yer alan ‘durumu olmayan aileden 6 gramlık altın alan başkan, faiziyle 20 gram aldı’ şeklinde çıkan haberler hakkında konuşan Mutan;  “Bu hikâye 28 yıl önce başladı. Eşimin kolundan çıkarttığım bileziği borç verdim. Ancak bu haberi yapan bana bunu soracaktı. Ben borcumu istedim” dedi. Mutan, aynı zamanda 49’uncusu düzenlenecek olan Kepez Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalığı ile ilgili ağa olarak seçilen Kemal Durmaz’ın taahhütlerin arkasında durmadığını belirterek, encümen kararı ile ağalığın Yahsem Korkmaz’a verildiğini açıkladı.

İlk olarak gazetelerde çıkan borç haberleri ile ilgili olarak konuşan Mutan; “Bu haberi yapan gazeteci değil. Madrabaz, üçkâğıtçı, sahtekâr, etik kurallara uymayan bir vatandaş bile demeyeceğiz. Bu hikâye 28 yıl önce başladı. Koca Kadriye’nin kocası ihtiyacı olduğunu söyleyip benden borç aldı. Bahriyeli Nihat yani çocukluğumda babasının bahçelerinde çalıştığım insan. Eşimin kolundan çıkarttığım bileziği borç verdim. Borçlarını ödemelerini söyledim. Bu süreçte ki siyasal yaşamımda da hep karşımda durdu. Bana olan borçları vardı ve inatla bana muhalefet ettiler. Ancak bu haberi yapan bana bunu soracaktı. Ben borcumu istedim. Bunun halkçılıkla alakası yok. Önce borcuna sadık olacak ve aleyhime sallamayacak. Yapmış olduğu toplantılarda herkes onun müridi falan değil. Böyle gazetecilik olmaz. Bir haber geliyorsa bana da nedir diye bir sorun. Borcumu istedim. Gökhan beyin amacı ne yapmak istiyorsun? Bir ayıbım falan yok. Borcunu istemek ayıp mı? Oda gazeteye vermiş gazete beyanına yürüyor.  Gökhan şu anda telefonlarıma çıkmıyor. Topladığı insanlarda vicdanlı insanlarda var. Ben kendisine bunu dillendirdim ve hala 30 yıl önce aldığın bileziğin borcunu getirmedin dedim. 5 dakika sonra bileziği banka bıraktı. Almayacağım sandı ancak aldım. Çünkü 30 yıl önce verdiğim borcu aldım. Gökhan’a söyleyin benim resmimi karartmasın. Beni şeffaf bir şekilde basabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“AĞALIĞI HAKKINA VERDİK”

Kepez yağlı güreşlerinde ise gazetelerde belirtildiği gibi ağalık tartışması olmadığını ifade eden Mutan ağalığın Yahsem Korkmaz’a verildiğini açıkladı. Mutan Konu ile ilgili; “Kepez yağlı güreşleri hakkında encümen kararını açıklayacağım. Kırkpınar ağası ile de görüştük. Bir önceki ağa ile devam etmeye karar aldık. Çünkü Kemal Durmaz beyefendi ağalığı aldıktan sonra hiçbir taahhüdünü yerine getirmedi. Getirmediği için en son geçen hafta çarşamba günü artık, ‘kusura bakma yolunuz açık olsun sizinle yolumuzu ayırıyoruz’ dedik. Bir önceki ağamız ile yolumuza devam ediyoruz. Bu ağalık vaatlerini de kendisi ile konuştuk. Sevgili Yahsem Korkmaz daha önce de aramıştı. Ağalığı da kendisini iyi biliyordu. Güreşi seven arkadaşımız bütün güreşleri gezdi ve dolandı. Ağalığı hakkına vermek lazım. Ağalığı, bu sene Yahsem beyle yapacağız. Geçen seneki kupayı da kendisine takdim ediyorum. Kupayı hak edene veriyoruz. Çünkü Kemal Bey, taahhütlerini yerine getirmedi” açıklamasını yaptı.

Yahsem Korkmaz ise “Bu sene 49. kez yapıyoruz kepez güreşlerini. 4 yıldır bunun içindeyim. Geçen sene kemer aldık ve başkalarının önünü açalım dedik. Türkiye’ye tanıttım Kepez’i… Bütün güreşlere gittim. Güreşi ata sporumuzu seviyoruz. Tekrar görev gelince başkanımızı kıramadık. En iyi şekilde görevimizi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech