Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023 Yolculuğumuz Rotalanıyor

2023 Yolculuğumuz Rotalanıyor İstanbul

2023 Yolculuğumuz Rotalanıyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri 100 kişiye yakın bir heyetle, Cuma Günü ÇTSO’yu ziyaret etti. Meclis ziyaretinde konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, “Kentimizin 2013 Yolculuğu Rotalanıyor” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası haber bültenine göre; gerçekleşen ziyarette, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile Meclis, Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. ÇTSO adına İstanbul Sanayi Odası heyetine, Meclis Başkanı Osman Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yaptı.

İstanbul Sanayi Odası heyeti ilk olarak, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yer alan, Piri Reis Müzesini ve Çanakkale Deniz Ticareti–Geçmişe Yolculuk sergisini gezerek bilgi aldı.

Müze ve sergi gezisinin ardından ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ salonunda bir araya gelen İstanbul Sanayi Odası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine hitaben açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin; İstanbul Sanayi Odasının başkanları ve üyelerini selamlayarak Çanakkale ve ÇTSO hakkında bilgiler aktardı.

“Çanakkale gerek sahip olduğu benzersiz konumu, gerekse sahip olduğu potansiyele rağmen ne yazık ki olması gereken yerde değildir.” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Bülend Engin, “Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Olarak Çanakkale’ye Hizmete Gönüllü Olanlar Olarak Çalışıyor, Proje Üretiyoruz.” diyerek son verdi.

 ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay konuşasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale, bu ülkenin tarihinde çok önemli bir misyona imza atmış çok değerli bir kent. Bu kentin, Türkiye’nin geleceğinde de çok önemli rol üstleneceğine yürekten inanıyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve yakın zamanda yeni verilerle derinleştirilen Çanakkale ve Balıkesir’in 2014-2023 bölge planında ortaya konan 3 Gelişme Ekseni, 18 Öncelik Alanı, 119 Hedef ve 125 tedbirle kentimizin 2023 yolculuğu rotalanıyor. Bölgenin 2023 vizyonu nitelikli insan yetiştiren, rekabet edebilen, yaşanabilir Güney Marmara olarak belirlendi.”

YENİ CAZİBE MERKEZİ; ÇANAKKALE

“Bu planda Çanakkale’nin; Tarımda yenilikçi, Yenilenebilir enerjide entegre olmuş, Turizmde çeşitlilik ve derinlik sağlamış, İnsan kaynağını küresel rekabet düzeyine yükseltmiş bir bölge haline dönüşmesi hedefleniyor. Gerek bulunduğu konum itibariyle bir bağlantı noktası olmasıyla, gerek tabiat özellikleri ve sosyo-ekonomik yapısıyla hiç şüphesiz Çanakkale bu bölgede cazibe merkezi olma potansiyeli en yüksek kentlerin başında geliyor.”

 

OKYAY, İBRAHİM BODUR’U ANMAYI UNUTMADI

“Çanakkale’nin, tıpkı ülkemiz gibi parlak bir geleceği olduğuna inancımız tam. 18 Mart’ta temeli atılan Çanakkale Köprüsü ile bu kentin ufku genişlemiştir. İstanbul-İzmir aksında gelecek 10 yılın en önemli gelişme alanları Çanakkale ve Balıkesir olacaktır. Bu nedenle bir kez daha bu kente yatırım yapanların, geleceğin kazananları olacağını söylemek isterim. Büyüme ve hayallerimize ulaşma yolunda ülkemize lazım olan yegane motivasyonun sırrı Çanakkale Ruhu’nda saklı. Bu vesileyle, bundan 60 yıl önce üzerinde ot bitmeyen topraklardan büyük bir sanayi grubu çıkarmayı başarmış, Çanakkale Ruhunun temsilcisi, kurucumuz, onursal başkanımız ve babamız Hacı İbrahim Bodur beyi saygı ve rahmetle anıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum.”

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “Hepimiz, Türkiye’nin parlak bir hikayesi olduğuna inanıyoruz ki; sanayiciler olarak bugün aslında her türlü zorluğa karşı emeğimizi de, sermayemizi de, işimize koyarak yolumuza devam ediyoruz. Denizi temiz, rüzgarı bol, toprağı mümbit bu kentin ruhuna ait olduğum, Çanakkale Ruhu’nun bir parçası olabildiğim için gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’NİN TEK FORMÜLÜ VAR; ÇANAKKALE FORMÜLÜ

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan; “Türkiye’nin tek bir formülü var, Çanakkale Formülü. Biz bu kenetlenmeyi ve kucaklaşmayı tarihimizde nasıl gördüysek yarınlarda da gösterebildiğimiz takdirde bizim başka hiçbir formül aramamıza gerek yok.” dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Tanıtım filmi izlendi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Meclis Başkanı Osman Okyay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın karşılıklı plaket takdim etmesinin ardından toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle ziyaret sona erdi. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech