Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den “Haksızlık” Tepkisi

Çanakkale’den “Haksızlık” Tepkisi KHK

Çanakkale’den “Haksızlık” Tepkisi

KHK ile işlerinden atıldıktan sonra Ankara Yüksel Caddesi’nde açlık grevine başlayan Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri devam ediyor. Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri Gülmen ve Özakça için Çanakkale’nin değişik noktalarında döviz ve fotoğraflarla destek eylemleri yaptılar.

Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL sonrası çıkartılan KHK’lar ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başladı. Açlık grevinin 66. Gününde bulunan üyeler için Türkiye’nin birçok yerinden destek eylemleri gerçekleştiriliyor. Çanakkale Kadın Dayanışması’da Çanakkale’nin çeşitli yerlerinde ellerinde döviz ve posterlerle destek eylemi gerçekleştirdi.  Açlık grevinin 65’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için düzenlenen oturma eylemi hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Kadın Dayanışması üyesi Sinem Öztürk; KHK’lar ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi arasında yer alan Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, işlerine geri dönebilmek için yürüttükleri mücadele, açlık grevi kararı almalarının üzerinden bugün 65 gün geçti. Açlık grevinin 65’inci gününde bulunan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak amacı ile Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri, geçtiğimiz Perşembe günü kentin çeşitli noktalarında oturma eylemi düzenledi. Ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları ile İskele Meydanı, Mümtaz Pirinççiler Meydanı, Troia Atı önü ve kordon boyunda oturma eylemi yapan yurttaşlar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe geri iade edilmesi talebinde bulundular” dedi.

“İNSANLARI GERİ İADE EDİN”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı açlık grevine başlamaya itenlere çağrıda bulunan Öztürk; “Bizler Çanakkale Kadın Dayanışması olarak Semih ve Nuriye’ye destek vermek için bir araya geldik. Semih ve Nuriye’nin fotoğrafları ile İskele Meydanı’nda, Troia Atı önünde, Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda oturma eylemi yapacağız. Yanımızda da bu güzel insanların fotoğrafları olacak. Eğer birilerinin dikkati çeker ve bizden bilgi almak isterlerse neden aç olduklarını anlatacağız. Biz onlara açık grevini bırakın demiyoruz. Aksine, buna neden olanlara bir çağrımız var. Buna neden olanlara diyoruz ki, haksız yere işlerinden ettiğiniz, ekmeklerinden ettiğiniz, öğrencilerinden ettiğiniz insanları işlerine geri iade edin” dedi. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech