Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüketicinin Bardağı Taştı

Tüketicinin Bardağı Taştı Tüketici

Tüketicinin Bardağı Taştı

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Rıza Berkit, bazı Telekomünikasyon Firma yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Sabit hattını kapatmak için dilekçe vermesine rağmen 17 ayda kapatılmayan bir tüketiciye iletişim firması tarafından ‘İlamsız İcra’ tebliğ edildiğini belirten Berkit; “Mahkeme kararı olmasına rağmen, faturaya ücret yansıtılarak ilamsız takip aracılığı ile icraya verilmesi, artık bardağı taşıran son damla oldu” dedi.   

Sabit hattını kapatmak için dilekçe vermesine rağmen 7 ay boyunca hattı kapatılmayan ve mahkeme kararı olmasına rağmen fatura borcu çıkartılarak abone olduğu firma tarafından sürekli taciz edilen Mustafa Durgun’un haberi, gazetemizde daha önce yer almıştı. TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, mahkeme kararı olmasına rağmen üyelerine ilamsız takip aracılığı ile icra kâğıdı tebliğ edildiğini belirterek, bir hafta içerisinde itirazda bulunduklarını söyledi. Berkit süreçle ilgili olarak; “Biz tüketici derneği olarak Çanakkaleli tüketicilere buradan çağrı yapıyoruz. Benzeri hukuk ve haksızlıklar ile ilgili kesinlikle yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Berkit, firmalar tarafından tüketicilere saygısızlık yağıldığını belirterek; “Avrupa Birliği uyum yasaları içinde ülkemizde özelleştirilen kurumlardan Türkiye’deki tüketiciler ciddi şekilde sıkıntı yaşıyor. Özellikle yabancı firmaların aldığı kurumlar tüketicilere alabildiğine saygısızlık var. Sabit hattın kaldırılması ile ilgili elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen, faturaya yansıtılarak ilamsız takip aracılığı ile icraya verilmesi artık bardağı taşıran son damla oldu” diye konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Suç duyurusunu Genel Müdürlüğe kadar ileteceklerini belirten Berkit; “Biz tüketici derneği olarak Çanakkaleli tüketicilere buradan çağrı yapıyoruz. Benzeri hukuk ve haksızlıklar ile ilgili kesinlikle yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.  Mahkeme kararını kendilerine zamanında ikinci defa iletmemize rağmen ve gereksiz yere tüketiciyi 17 aydan beri bir sabit telefon kapattırma ile ilgili uğraş verdirdikleri için bu il yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu suç duyurusu Genel Müdürlüğe kadar gidecek” dedi.

TEBLİĞ MUHTARA VERİLİYOR

Her türlü hak mücadelesini sürdüreceklerini belirten Berkit, şu şekilde devam etti; “Düşünün bir sabit telefonunuz var, bütün yazışmaları yapmanıza rağmen 17 ay geçse dahi kapatamıyorsunuz. Bu yetmiyormuş gibi bir de icraya veriliyorsunuz. Eğer icra kâğıdı bir hafta içinde elinize geçmez ise icra yasal hale geliyor. Tebligat yöntemi de çok yanlış. Tebligat muhtarlığa bırakılıyor ve tebliğ edilmiş sayılıyor. Yani muhtar, vatandaşı göremez ise tebligat verilemeyecek ve hiç borcu olmadığı hale bu ilamsız icra yönetimi ile para ödemek zorunda kalacak.”

FİRMALAR ÖNÜNDE EYLEM YAPILACAK

“Sonuç olarak hangi firma olursa olsun özellikle iletişim firmaları Türkiye’deki tüketicilere kaba ve saygısızca davranıyorlar. Hak gaspları var. Bundan ötürü de önümüzdeki günlerde hak arama ile ilgili ciddi etkinlikler yapacağız. Hatta bu tür kuruluşların önünde eylem yapmayı dahi düşünüyoruz. Artık bizi iyice çileden çıkartmak üzereler. Ancak önce hukuk mücadelesinde bulunacağız. Avukat arkadaşlarımız hukuksal yönden gerekli dilekçeleri hazırlıyorlar. Gereken neyse bunu yapacağız.”  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech