Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Domates Krizi Devam Ediyor

Domates Krizi Devam Ediyor

Domates Krizi Devam Ediyor

Domates fiyatları düşmek bilmiyor. Metropollerde fiyatı 10 TL’yi bulan domates Cum-Pa’da çeşidine göre 4 ila 7 TL arasında satış gördü. Esnaf, fiyatların 20 gün daha bu şekilde gideceğini belirtirken, fiyatların artış sebebini ise üreticinin bu yıl yeteri kadar domates ekmemesinden kaynaklı olduğunu söyledi.  

Domates fiyatları yaz sezonu gelmesine rağmen düşmek bilmiyor. Metropol şehirlerde 10 TL’yi bulan domates, Çanakkale’de market ve pazarlarda değişiklik gösteriyor. Arap ülkelerine yapılan ihracatla bir yana kışın sert geçmesi,  Rusya ile olan ilişkilerin gerilmesi gibi sebepler ile domates fiyatlarının artış gösterdiği belirtildi. Domates fiyatlarının düşme olasılığı ile ilgili görüşlerini aldığımız esnaf, fiyatların 15-20 gün daha düşme olanağının olmadığını belirtti.

Domates fiyatları ile ilgili görüşlerini aldığımız esnaf, şunları söyledi;

Ergün Gür; “Üretici bu yıl dikemedi. Domates bu yıl bol olmadığı için fiyatlar yükseldi. Aslında domates her sene birden yükselir ve birden düşer. Bir iki hafta sonra her an düşebilir. Bizim elimizde değil. Türkiye’de şu anda gündemde İstanbul 9-10 TL. Ancak ne kadar pahalı olursa olsun hala en çok tüketilen sebze domates.”

Murat Baloğlu; “Düşmesini hala bekliyoruz. İhracat var. Bu yıl da kış çok uzun ve sert olduğu için dikim de az oldu. Bunu için 15-20 gün daha yüksek olacak. Bu aralar fiyatlar bu şekilde kalır. İstanbul’da domates fiyatları 8 liradan 10 liraya kadar çıkıyor. Biraz daha bekleyecek gibiyiz.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech