Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“5 Yıl Herkes İşine Bakacak”

“5 Yıl Herkes İşine Bakacak”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile gerçekleştirilen ‘Ulusal Peynir Çalıştayı’ kapsamında ‘Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplanısı’ gerçekleştirildi. Bakan Çelik, “2019 yılından sonra 5 yıl boyunca herkes işine bakacak” dedi.

Bakan Çelik’in Çanakkale programı kapsamında saat 15.00’da Kolin Otel Megaron salonunda ‘Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’ gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Kamu kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK temsilcileri, Sektör temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çanakkale’de Büyük Ovalarımız ilan edildi. Tarımsal sit alanlarına çivi çaktırmayacağız. Ver imarı, yap binaları şeklinde olmaz. Bozulan toprağı geri getirmek yıllar alıyor. Toprak bizi yaşatmaya çalışıyor, biz onu öldürmeye çalışıyoruz. Milli Tarım Projesi kapsamında ‘Havza Bazlı Destek Modelini’ getirdik. Ülkeyi 941 havzaya böldük. Çanakkale’de 12 tane havza var. Bu havzalarda ne ekileceğini belirledik. Planlı programlı bir üretime geçiyoruz. Ekim ve Nisan aylarında çiftçi destek alacak.”

“REFERANDUM BİTTİ, ARTIK İŞİMİZE BAKALIM”

“Biz basma kıyafetleri “batan geminin malları bunlar” diye sattık. Biz sizin içinizden geliyoruz. Sorunlarınızı konuşmamız ve çözüm bulmamız gerekiyor. Biz 500 bin hayvan ithal ediyoruz. Etmeyelim arkadaşlar. Bu bizim için uygun değil. 30 ilde mera hayvanı yetiştiriciliği bölgesi ilan ettik. 38 ilde damızlık düve merkezi, 31 ilde damızlık koç teke merkezi oluşturduk. Amacımız verimli ırklardan oluşan hayvanları çiftçiye ulaştırmak. 4 bin TL olan hayvanı damızlık merkezine biz 2 bin TL’ye vereceğiz. Biz ESK olarak ilk kez süte müdahale ettik. Sütün fiyatını 1.21 kuruş olarak belirledik. 2019’dan sonra 5 yılda bir seçim olacağı için 5 yıl herkes işine bakacak. Referandum geride kaldı. Artık işimize bakalım.”

Bakan Çelik’in konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar ve Genel Müdürlerinden oluşan heyet, toplantıya katılan sektör temsilcileri ve üreticilerin talep ve şikâyetlerini almak ve soru-cevap bölümüne geçmek için oturuma başladı. Bu oturum basın mensuplarına kapalı gerçekleştirildi.

Engin Ören

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech