Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli Tohumlar Koruma Altında

Yerli Tohumlar Koruma Altında

Yerli Tohumlar Koruma Altında

Çevre bilinci hareketiyle Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan Tohum Sandığı projesinin çalışmalarında sona gelindi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da geçtiğimiz hafta teknik ekiple birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Gelecek nesillere aktarılacak olan yerli tohumların korunup temin edilebileceği Tohum Sandığı Projesi, çok yakında hizmete sunulacak. Tarihi Emile Vitalis binasının restore edilerek, toplantı ve teşhir salonlarının oluşturulduğu, bahçe alanında da peyzaj düzenlemelerinin gerçekleştirildiği Tohum Sandığı Projesinin sona yaklaşan çalışmalarını, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da teknik ekiple birlikte yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Tohum Sandığı Projesi ile birlikte yerli tohumların toplanması, korunması ve saklanmasının yanı sıra Kazdağlarına da dikkat çekmek amacıyla “Kaz Dağları Çevre Koruma Koordinasyon Merkezi” adıyla çevre konularına ilişkin bilgilendirme faaliyetlerinde de bulunulması amaçlanıyor. Aynı zamanda merkezde tohum takas şenlikleri, çeşitli toplantılar ve daha pek çok etkinliğin düzenlenmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech