Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Assos için kültür mirası çalışmaları başladı

Assos için kültür mirası

Assos için kültür mirası çalışmaları başladı

Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Çanakkale’nin önde gelen turizmcileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Assos’un dünya kültür mirası listesine girmesi için girişimlere bulunulduğunu açıkladı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 41’nci Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Turizm haftasında aynı zamanda 2018 Yılı Truva Yılı için çalışmalar sürüyor.  İl Kültür ve Turizm Müdür Kemal Dokuz ile Çanakkale’nin önde gelen turizmcileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette konuşan Kültür Müdürü Dokuz, Assos’un UNESCO Dünya Miraslar Listesine girmesi için çalışmaların başlatıldığı açıklaması yaparken aynı zamanda 2023 yılında 50 milyon turist ile 50 milyar dolar turizm katkısı beklendiğini belirtti.

Dünya mirası için girişimlere başladığını belirten Dokuz; “2017’den 2018.’3 doğru hep beraber hazlılıklarımıza başlıyoruz. Bilhassa sektördeki arkadaşların katkıları ile büyük desteklerde var. UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne girmenin yirminci yılı 2018. Sadece Truva değil Assos ile ilgili olarak da girişimlerde bulunduk. Bu yetmez dedik. Türkiye’den şu an 16 destinasyon miras listesinde. Assos’un da miras listesine girmesi ile ilgili girişimde bulunduk. Hem Sayı Valimiz ve Bülent Bey’inde destekleri de var. 17. Olarak Aristo’nun Okulu Kuzey Egeye hakim bir noktada her şeyi ile bu anlamda yakışıyor ve kriterleri de tutuyor. Bu anlamda 2023’de 50 milyon turist ile 50 milyar dolar turizmden katkı bekleniyor. Çanakkale’nin bu pastaya gereken desteği maksimum seviyede vermesi için bu projeler bunarla hizmet edecek. Truva Yılı Çanakkale ve ülkemize uluslararası boyutta turizme büyük katkı vermesi temennisi ile hayırlı olsun” diye konuştu. Eren Aşnaz

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech