Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Truva Otel adının hakkını veriyor

Truva Otel adının hakkını

Truva Otel adının hakkını veriyor

Çanakkale’nin en köklü otelleri arasında yer alan Truva Otel; Çanakkale’nin tarihi dokusunu yaşatmayı amaçlayarak dekorunu yenilemeye 2 yıldır devam ediyor. Zemin katta tamamlanan değişimin üst katlarda da devam etmesi planlanıyor.

30 yıldır turizm sektörüne emek veren Salih Yüksel, müdürlüğünü yaptığı Truva Otel’de son iki yıldır yaptığı çalışmalarla otelin adına ve Çanakkale’nin tarihi dokusuna uygun bir dekor ortaya çıkardı. Otelin dekorasyonu Çanakkale ve çevresinde bulunan antik kentlerden ilham alarak buna uygun hale getirildi. Otele girdiğinizde özel olarak yaptırılmış Truva atının yanı sıra antik kentlerin dokusunu yakalayabiliyor, aynı zamanda vitrinler sayesinde özellikle Truva antik kentine ait buluntuların birebir ölçülerde yapılmış imitasyonlarını görebiliyorsunuz. Truva Hazinesi olarak da bilinen bu eserlerin orijinalleri Alman Arkeolog Heinrich Schliemann tarafından gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Otelde yalnızca Çanakkale ve çevresindeki antik kentlerden değil, denizin karşı tarafından yani Yunanistan’dan da esintiler bulunuyor. Örneğin yine Heinrich Schliemann’ın bulduğu Miken Kralı Agememnon’a ait dünyaca ünlü maskenin de birebir aynısı yaptırılarak otel vitrininde sergileniyor.

TRUVA FİLMİ KÖŞESİ
Truva Hazinesi’nin gerçeğini aratmayan imitasyonları dışında 2004 yılında çekilen Truva filminde kullanılan aksesuarlar da otelde sergileniyor. Homeros’un İlyada Destanı’ndan da esinlenilen Truva filminin çekimleri sırasında kullanılan Truvalı Helen’in ayakkabısı, oyuncuların kullandığı takılar vitrinlerde sergilenirken, savaş sahnelerinde kullanılan zırhların aynısı ise özel olarak yaptırılarak duvarlarda aksesuar olarak kullanılmış. Paşabahçe’nin 2000 yılında özel olarak çıkardığı Truva koleksiyonuna ait parçalar da otelin koridorlarında görmeniz mümkün.

ODA NUMARALARININ YERİNİ ANTİK KARAKTER İSİMLERİ ALACAK
Otelin Helen adı verilen restaurant bölümünde Truva antik kentinin tavan göbeklerinin birebir aynısı uzman kişiler tarafından yaptırılmış. Restaurant’ın zemin bölümü ise Ayvacık’ta yer alan Apollon Smintheion antik kentinin hamam zeminiyle birebir aynı yapılmış vaziyette. (Resim 1-2)
Otelin sütunları tamamen antik çağların tapınak mimarisiyle özdeşleştirilerek dor ve ion düzenlerine uygun tasarlanmış. Restaurant bölümünde bulunan sütunlar da yine antik imgelerle desteklenmiş ve duvarların üst kısımlarında Truva kentinde bulunan rölyeflerdeki sahnelerle birlikte Truva filminin bazı sahnelerine yer verilmiş.
Otel Müdürü Salih Yüksel‘den alınan bilgiye göre oteldeki çalışmalar devam edecek. Yüksel; bundan sonra gerçekleştirmek istediklerini ise şöyle anlattı:  “Benim böyle bir dekoru uygulama hayalim vardı. İşletmenin de desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızın devamında çalışmalarımızı üst kata taşıyacağız. Oda numaraların yerini antik karakterlerin isimleri alacak. Özellikle Truva baz alınarak odalara Helen, Achilles gibi isimler vererek oda dekorunu da uygun tasarımla desteklemeyi düşünüyoruz.”

ÇANAKKALE’NİN TARİHİ DOKUSU YAŞATILMALI
Türkiye’de genel anlamda kötü günler geçiren turizmin özel açıdan bakıldığında kendilerini çok etkilemediğini ifade eden Salih Yüksel; “Çanakkale, tarihi anlamda dünyada bilinen olaylar ve uygarlıklara sahne olmuş bir kent. Fakat bu tarihi dokuya dokunan insan sayısı çok az. Aslında tüm Çanakkale bu dokuya uygun davranmalı. Hepimiz bir yere dokunmalıyız ki değerlerimiz gün yüzüne çıksın.” dedi.
Turistlerden oldukça ilginç ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yüksel; “Misafirlerimiz yeni dekorasyonumuzdan çok memnun. Truva’yı gezip eserleri görmüş gibi oluyorlar. Vakit bulup kenti ziyaret edemeyenler içinse sevindirici oluyor. Bazı eserlerin zaten yurt dışında olmaları dolayısıyla Çanakkale’de sergilenme şansları yok. Fakat biz yeni düzenlememizle bir yandan da bu fırsatı sunmuş oluyoruz.” diyerek tarihe sahip çıkılması ve yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech