Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Bir Sanat Sokağı

Çanakkale’de Bir Sanat Sokağı

Çanakkale’de Bir Sanat Sokağı

İlk kez düzenlenen Aslanabla Sanat Sokağı Güneşli Günler Buluşması, renkli anlara sahne oldu.
8 Nisan Cumartesi Günü saat 15.00 ve 16.00 arasında gerçekleştirilen Aslanabla Sanat Sokağı Güneşli Günler Buluşması etkinliği kapsamında sokak; müzisyenlere, duvar boyayanlara, ücretsiz atölyelere, el işi standlarına ev sahipliği yaptı.

Aslanabla Sokak, son birkaç yıl içinde yeni sakinlerine ev sahipliği yapmaya başladıktan sonra şehrin içinde ayrı bir renk oluşturmuş durumda… Sokak sakinlerinin birçoğunun sanatsal faaliyetlerle uğraşması ve ürettiklerini sergileyememe sorunları bu etkinliği doğurmuş. Sokakta yaşayanlar ve esnaf bu sorundan şikayet etmek yerine böyle bir buluşmayla bir çözüm yaratmışlar. Onların ifadesine göre zaten gündelik yaşamlarını bu etkinlikteki gibi sürdürdükleri için tek fark bir isminin olması. Yine edinilen bilgiye göre, bu sokakta yaşayan herkes başka illere başka işlerle uğraştıktan sonra sakin hayat hayalinin karşılığını burada bulmuş.
Sorunlara çözüm bulmak ve kültürel doygunluğa erişmek adına ise ilk kez düzenlenen Aslanabla Sanat Sokağı Etkinliği’nin gelişerek devam etmesi planlanıyor. Birçok dinamiğin bir sokakta bir araya gelmesi ise Sokak Çanakkale’yi oluşturuyor.  Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech