Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

TRAFİK DENETİMİ

TRAFİK DENETİMİ

Trafikte kural ihlalleri almış başını gidiyor. Peki, Trafik denetimi yeterli mi? Değil elbette. Ancak, hangi biriyle başa çıkacaksınız? Herkesin başına bir Polis dikecek haliniz de yok. Ama yapılacak işler var elbette. Özellikle Motosikletler. Geçen gün Aygaz Kavşağında, yayalar için yeşil yandı. Herkes gibi biz de geçiyoruz. Araçlar tamamen durmuş. Bir Motosiklet, hızla gelip, arabaların arasından, yani kırmızı ışıkta geçti. Plakasını alalım diye baktık. Plaka ikiye katlanmış. Yani numaralar görünmüyor. Özellikle yapılmış. Bunu gibi plakası olmayan binlercesi var. Yapılacak iş, iki günde bir, merkezde motosiklet denetimi yapmak. Ne yazık ki, Çanakkale’de motosikletler için trafik kuralları geçerli değil. Işık filan dinleyen yok. Park meselesine gelince. Bütün kaldırımlar Motosiklet dolu. Çoğunun plakası yok. Olan da eğmiş, bükmüş görünmez hale getirmiş. Allah korusun, bir insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebebiyet verseler, bulmak zor olacak. Adamlar sanki Cankurtaran. Geçiş üstünlükleri var. Tabidir ki, bu arada kurallara saygılı Motosiklet sürücülerini tenzih ediyoruz. Kurallara harfiyen uyanları, bunların içinde saymıyoruz. Lafımız kural kaide bilmezleredir. Bunlar bu dürüst motosiklet sürücülerinin ismini de lekelemektedirler. Peki, nasıl çözeceğiz? Devlet demir yumruğunu, bu kural kaide bilmeyenlere gösterecek. Öyle cezalar alacaklar ki, yedi sülalesi tövbe edecek. Yandım anam diye bas, bas bağıracaklar.

DELİKLER BÜYÜDÜ

         2017 Bahar Kreasyonları, kendini göstermeye başladı. Yeni modada ,delikler büyüdü, büyüdü, kocaman oldu. Ne deliği diye soracak olursanız, bizim aklımıza, önce ev bütçesi geliyor. Malum. Ev bütçesinin deliği büyüdükçe büyüdü. Geçim zorlaştı. Millet sıkıntıda.

Orhan Veli KANIK ne güzel söylemiş:

Cep delik cepken delik. Yen delik kaftan delik.

Fistan delik mintan delik. Kevgir misin be kardeşlik. Anlayacağınız vatandaşın her tarafı açılmış. Amma ve lakin bizim anlatmaya çalıştığımız delik, o delik değil. Peki nedir? İnsanları neden merakta bırakıyorsunuz? Anlatsanıza. Hadi söyleyelim. Efendim bu seneki modada, pantolonlarda bulunan delikler büyümüş. Eskiden üç beş santimetre olan delikler, bu yıl 30 cm ye kadar genişlemiş. Aynen böyle.Yakında ,yarısı giderse şaşmayınız.Aslında bu konuya başka gözle bakmak daha iyi olacak gibi.Delik olunca hava sirkülasyonu artar.Ayaktan,bacaktan börtü böcek girmişse,onlar da dışarı çıkar.İnsanlık hali.Diyelim ki,ayağınız,diziniz,bacağınız kaşındı.Nasıl girip kaşıyacaksınız?Hop,delikten elinizi sokuyorsunuz,her yerinizi kaşıyabiliyorsunuz.Kolaylık Vallahi!.Kim akıl etmişse çok iyi etmiş.Neyde o?Kaşınmak için bin türlü hareket çekmeler?Ne güzel.Öne arkaya,ortaya nereye isterseniz uzanabilirsiniz.Ne diyelim.Yeni 2017 kreasyonu hayırlara vesile olsun.İnşaallah!.Bu gün fıkraya gerek yok.Zaten son paragraf  fıkra gibi değil mi?Sağlıcakla kalınız.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech