Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çarşı Esnafına 18 Mart Yetmedi

Çarşı Esnafına 18 Mart

Çarşı Esnafına 18 Mart Yetmedi

Yıl boyunca kötü bir sezon geçirdiğini ifade eden Aynalı Çarşı esnafına 18 Mart ile yeni sezon hakkındaki satış durumlarını sorduk. Esnaf, 18 Mart’taki yoğunluktan memnun olduğunu belirtirken, yeni sezona diğer yıllara göre kötü bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Son yaşanan ekonomik gelişmeler, döviz kurunun yükselmesi esnafı da yıl boyunca kötü etkiledi. 18 Mart Deniz Zaferi etkinliklerinde Aynalı Çarşı esnafı uzun zamandır olmadığı kadar rahat bir nefes aldığını belirtti. Bu rahatlığın yalnızca bir gün olduğunu ifade eden esnaf, genel durumun ise hala sıkıntılı olduğu görüşünde… Umutlarının yeni başlayan sezon ve başlayacak olan turlar olduğunu açıklayan esnaf, açılan sezona diğer yıllara göre kötü başladıklarını söyledi.

Esnaf gazetemize şunları söyledi;  

Cahit Işık; 18 Mart ekili oldu ancak alım gücü çok düşük, 5-10 TL’lik mal satıyoruz hepsi bu… Bayağı bir düşük. 18 Mart’ta dışarıdan gelen polislerin alışverişi oldu. Ancak bu genel bir durum değil, 2 günlük bir hareketlilik. 10 Nisan’dan önce turlar başlıyor. Turların başlamasını bekliyoruz.

“DİĞER YILLARA GÖRE İŞLER DAHA DÜŞÜK”

Burcu Keskin; “18 Mart yalnızca cumartesi günü etkili oldu. Diğer günler ise bir etkisin hissetmedik. Dışarıdan gelenlerin buraya gelmesi iyi oldu. 18 Mart’ta turlarımız başladı. Ondan önce ise durumlar gerçekten vahimdi. Bu sene diğer yıllara göre işler çok daha düşük geçti. Bu kışı çok kötü geçirdik. Sezondan bir beklentimiz umudumuz var. Doların yükselmesi işe beraber fiyatlarımızda da mecburi bir artış oldu. Bu yüzden müşteri ‘ben şu fiyata almıştım’ diyor bu da sıkıntı yaratıyor.”

“TURLARLA GELENLER DE BAKARAK GEÇİYOR”

Samet Uzuner; “18 Mart’ın bize çok bir etkisi olmadı. Turla gelenler de temel olarak bakarak gidiyorlar. Çok bir şey almıyorlar. Genel durum ise kötü… Esnafın daha çok iş yapması lazım. Kışın özellikle çok kötüydü. Bu sene nasıl olacağını sezonun nasıl geçeceğini bizde merak ediyoruz. Şu an için çok bir şey diyemiyoruz. Bütün esnaf geçen seneye göre sezona daha kötü başladığı görüşünde.”

“18 MART’LAR ETKİLİ OLUYOR”

Murat Sönmez; “18 Mart’ın etkisi oldu. Daha öncede bizim işlerimiz iyiydi. 2006 sonrası 18 Mart etkinliklerinde etkili oldu. Kasım-Aralık ayına kadar tur geliyor. Bu durum bizim için iyi… Doların yükselmesi bizim için olumsuz anlamda etkili oldu.”  Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech