Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Takas etkinliğinin 14’üncüsü düzenlendi

Takas etkinliğinin 14’üncüsü düzenlendi

Takas etkinliğinin 14’üncüsü düzenlendi

Her yıl gündönümünde gerçekleştirilen takas etkinliğinin 14’üncüsü bu yıl da gerçekleştirildi.

Hem baharın gelişini hem de paylaşmayı hedefleyen etkinliğe ilgi yoğundu. Etkilikle ilgili konuşan Merve Ayşe Köseoğlu, etkinliğin her sene büyüyerek ve güzel bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Köseoğlu düzenledikleri etkinlik ile ilgili; “Her zaman üretmek mümkün olmuyor. Ama takas ile en azından tüketmeyip onu paylaşıp zaten tüketmiş olduğumuzu paylaşıp biraz daha türetmeye yönelik bir çabalamaya girişiyoruz. Burada kıyafetleri de takas ediyoruz” dedi.

Köseoğlu 14’üncüsü düzenlenen takas etkinliği ile ilgili şunları söyledi;

“Etkinliğin bu yıl 14’üncüsünü düzenliyoruz.  Kimin yaptığı belli olmayan ancak sonsuza kadar devam eden bir takas etkinliği olsun istedik. Çanakkale’de eski bir gelenek olsun istiyoruz. Büyüyerek ve güzel bir biçimde devam ediyor. Bugün tamda istediğimiz yerde başka gruplarda sahiplenmiş ve takasa dâhil olmuş durumda. Sokakta tanımadığımız ve çoktandır tanıdığımız insanlarda geliyor.”

“KULLANMADIKALRIMIZ BAŞKALARININ İŞİNE YARAYABİLİR”

“Bizim evde kullanmadığımız eşyalar başkalarında işine yaramadığı anlamına gelmiyor. Bunu görmek istiyoruz. Takasın birde şöyle bir anlamı var. Her zaman üretmek mümkün olmuyor. Ama takas ile en azından zaten tüketmiş olduğumuzu paylaşıp, biraz daha türetmeye yönelik bir çabalamaya girişiyoruz. Burada kıyafetleri de takas ediyoruz. Çocuklar için özel ayrı masa yapıyoruz. Evimizde yaptığımız yiyecekleri de, kendi ürettiğimiz şarabı peyniri de takas ediyoruz. Bu şekilde büyüyerek gidiyor.”

“YENİ MEVSİM KUTLAMAYA DEĞER”

“Gün dönümü senede dört kere olan bir şey. Hem önceki mevsimde kullanmadığımız kıyafetleri dönemlik sezonluk ürünlerin değişimi şeklinde oluyor. Hem de kutlamaya değer bir şey. Çünkü yeni mevsim ve hep beraber bir araya gelmeye değer bir şey. Bu yüzden bir yandan da baharın gelişini kutluyoruz.” Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech