Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kale’den İstihdama Büyük Katkı

Kale’den İstihdama Büyük Katkı

Kale’den İstihdama Büyük Katkı

Çanakkale’nin dünyaya açılan yüzü Kale Seramik, istihdam seferberliğine katkı sunmaya devam ediyor. Yalnızca Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Kale Seramik, İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 100 seramik işçisi aldığı ve alımların devam edeceği öğrenildi.

Kale Seramik’in Çanakkale’de yaptığı alımlar ile ilgili İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, gazetemize yaptığı açıklamada ilk başvuru ve alımların yapıldığını, programlara başvuru yapanların yüzde ellisinin devam edip, sigorta ile çalışmaya başlamaları dâhilinde alımların devam edebileceğini ifade etti.

Bu yıl kuruluşunun 60. Yıldönümünü kutlayan Kale Seramik’in talebi doğrultusunda ilk etapta 100 başvuru yapıldığını belirten Höke, programın büyük bir istihdam sağlayabileceğini ifade etti. 6 boyunca maaşların bir yıl boyunca sigortaların kendileri tarafından karşılandığını açıklayan Höke; “Çalışan sayısının yüzde 30’una kadar program düzenleyebiliyoruz. Bin kişilik çalışan varsa 300 kişiye program düzenleyebiliyoruz. Bu anlamda bizden yeniden bir talepleri olursa kendilerine cevap vereceğiz” dedi. İÇDAŞ’ın da 30-40 kişilik gruplar halinde programdan faydalandığını ifade eden Höke, Çanakkale’de program kapsamında 1300 kişinin istihdam ettiğini söyledi.

Höke, gazetemize şunları söyledi;

“6 ay süre ile seramik işçisi olarak başlayacak Kale Seramik’e 100 başvuru yapıldı. İşbaşı Eğitim Programında mesleği öğrendikleri sürece maaşlarını ve sigortalarını biz yatıracağız. Devamında da yılsonuna kadar sigorta primleri yine tarafımızca ödenecek. Bu birinci gruptu, devamı da gelebilir. Kale Seramiğin toplamda 4 bin 500-5 bin civarında çalışanı var. Tabi bu çalışanlar farklı firmalar bünyesinde çalışıyorlar. Bu şekilde hesapladığımızda bizden çok daha fazla program anlamında eleman alabilirler. Çalışan sayısının yüzde 30’una kadar program düzenleyebiliyoruz. Bin kişilik çalışan varsa 300 kişiye program düzenleyebiliyoruz. Bu anlamda bizden yeniden bir talepleri olursa kendilerine cevap vereceğiz.”

“YÜZDE 50 İSTİHDAM TAAHHÜDÜ İLE BAŞLIYORUZ”

“Bu başlayan ilk gruptan, ne kadar istihdama dâhil edildiğine bakacağız. Programlara yüzde 50 istihdam taahhüdü ile başlıyoruz. 6 ay sonunda programa başlayan 100 kişiden 50’sini işe aldıkları ve sigortaladıkları takdirde yeniden programlar düzenleyebiliriz. Bu anlamda İÇDAŞ ile de çalışmalarımız var. Onlar daha küçük gruplar halinde bunları yapıyorlar. 30-40 kişilik farklı mesleklerde gruplar halinde başlatıyorlar. Zaten, Milli İstihdam Seferberliği var. Büyük firmalarımız da bu seferberliğe dâhil oldu. Çalışan sayılarını arttırıyorlar.”

“1300 KİŞİ PROGRAMDAN FAYDALANIYOR”

“Çanakkale genelinde şu anda 800 civarı firma ile İşbaşı Eğitim Programımız var. 1300 civarında da program kapsamında ödeme yaptığımız çalışan var. Bunların yarısı istihdama direk dâhil olacak. 2017 yılında ise 300 civarında yeni başlattığımız programdan faydalanan kişi var.”  Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech