Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Savunma Bakanı’ndan Kale İncelemesi

Milli Savunma Bakanı’ndan Kale

Milli Savunma Bakanı’ndan Kale İncelemesi

18 Mart törenleri kapsamında Çanakkale’ye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kent protokolü eşliğinde Çimenlik Kalesi’ni ziyaret etti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü kapsamında 18 Mart’ta düzenlenen törenler kapsamında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Çanakkale’ye geldi. 18 Mart Stadyumu’nda geleneksel olarak hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenler öncesi Çimenlik Kalesini ziyaret eden Bakan Işık’a Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce ve kuvvet komutanları eşlik etti.

Bakan Işık, Çimenlik Kalesi’nin içini gezerek bilgi alırken, protokol ile birlikte kalenin içinde yer alan camiyi de incelemeyi ihmal etmedi. 18 Mart dolayısıyla diğer illerden gelerek Çimenlik Kalesi’ni ziyaret eden vatandaşlardan da Bakan Işık’a yoğun ilgi gösterildi. Bazı geçlerin bakan ile özçekim yaptığı görüldü.

KISACA ÇİMENLİK KALESİ 

Çimenlik Kalesi, Çanakkale Boğazı’nın en dar olduğu yerde Anadolu kıyısında Sarıçay ağzındaki düzlük üzerine inşa edilmiştir. Kale, 1461-1462 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır. 110×160 metre boyutlarında olan yapı, dikdörtgen planlı olup bir dış sur ve bunun ortasındaki ana kuleden oluşmaktadır. Surların içerisinde, özgün fonksiyonu “baruthane” olan mekan bugün “Piri Reis Galerisi” olarak kullanılmakta olup bunun dışında iki adet de cami bulunmaktadır. Bunlardan Fatih Camii kalenin yapılışı sırasında yapılmıştır. Abdulaziz Camii ise 1861-1876 yılları arasında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmıştır.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech