Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

102. Yılda Tarihi Temel

102. Yılda Tarihi Temel

102. Yılda Tarihi Temel

Avrupa ve Asya kıtalarını bir kez daha birleştirecek, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla atıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Merkez’de 18 Mart Stadyumu’nda yaptığı konuşmanın ardından “Bu millet inşallah azmederek, inanarak neleri yapabileceğini açık ve net ortaya koymuştur. Bugün burada şehitlerimizin Çanakkale’de ortaya koydukları inancın, azmin bizlere neler kazandırdığının ispatı bakımından çok önemli. Çanakkale içinde vurdular beni, ölmeden mezara koydular beni.. Çanakkale Köprüsü dardır geçilmez. Şimdi en genişini yapıyor. Al kan olmuş suları içilmez. Şimdi Çanakkale Boğazı’nın üstüne öyle bir köprü yapıyoruz ki hem ecdada hem gelecek nesillere yakışır bir proje olacak. İş bilenin kılıç kuşananın” diye konuştu.

Lapseki temel atma tören alanında bulunan Başbakan Binali Yıldırım ise “Çanakkale’den dünyaya güçlü büyük Türkiye gerçeğini haykırıyoruz. Ey Avrupa Çanakkale’ye bak. ‘Çanakkale geçilmez’ diyen ecdadın torunlarına bak. Dünyanın en büyük eserini Cumhuriyetimizin 100.yılında milletimize, Çanakkale’ye kazandırmak için bugün ilk harcı koyuyoruz” dedi.

Dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını elde edecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü, 10,4 milyar liraya mal olacak. Köprünün Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde 2023 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Haberin ayrıntıları yarınki sayımızda…

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech