Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahalle Meclisinden 18 Mart Kutlaması

Mahalle Meclisinden 18 Mart

Mahalle Meclisinden 18 Mart Kutlaması

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Atatürk ve şehitler anısına, Kent Konseyi İsmetpaşa Mahalle Meclisinde bir program düzenlendi. Programa katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Şehitlere nasıl hesap vereceğiz” diye sordu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi İsmetpaşa Mahalle Meclisinde bir program düzenlendi.  Folklor gösterisi ve şiir dinletisi ile devam eden programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Başkan Gökhan; “Mahalle Meclisi, bu hayır pilavını geleneksel hale getirdi. 18 Mart Zaferi tüm dünya için çok önemlidir. Burada kazanılan zafer tüm dünya tarihini değiştirdi. Eğer buradan geçebilselerdi; tarih başka yönde ilerleyecekti. İstiklal savaşı şehitlerimiz, Sakarya, Sarıkamış, Kore, Güneydoğu ve El Bab’daki şehitlerimiz bizim için kutsaldır. Ama bir sıkıntı var. Biz acaba bugün bu şehitlerimize layık bir yaşam sürüyor muyuz? Acaba bize yarın hesap sorduklarına, bugünlerin hesabını verebilecek miyiz? Muasır medeniyetler seviyesine gelmek için çaba göstermiyoruz. Hala toplum olarak ayrışmaktayız. Kardeş kavgasına doğru gidiyoruz. Ekonomik gelişmemiz tamamlanmadı. Bilime, eğitime, ekonomiye önem vererek çalışmamız gerekir. Böyle yapalım ki yarın öbür dünyaya gittiğimizde şehitlerimizin yüzüne bakabilelim” dedi.

Piyesler ile Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı etkinliğin ardından vatandaşlara pilav ikramı yapıldı.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech