Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Bu Toprağın Çocukları’na Yoğun İlgi

‘Bu Toprağın Çocukları’na Yoğun

‘Bu Toprağın Çocukları’na Yoğun İlgi

Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir gösteri düzenlendi.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği’nin hazırladığı öğrencilerin ‘Bu Toprağın Çocukları’ isimli folklorik tiyatro gösterisi katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Bu Toprağın Çocukları’ isimli folklorik tiyatro gösterisi yoğun ilgi gördü. Çanakkale Savaşları’nda yaşananları ele alan tiyatro gösterisini AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Şube Müdürleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Ferda Ayan, müdür yardımcıları, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Ferda Ayan, “Öğrencilerimizin sosyal etkinlik dersinin verimli bir hale getirmek amacıyla yaptığımız projede çocuklarımızı bireysellikten uzaklaştırmak, arkadaşlık, dostluk, grup içinde yaşamayı öğretmek, toplum içinde kendini ifade edebilmek ve ayakları üzerinde durabilmesini hedefledik. Bunun yanında vatanını, milletini, bayrağını, İstiklal Marşı’nı, ezan sesini, şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmayı hedefledik. Çocuklarımızla yaptığımız bu çalışmanın bir sonucunu göreceksiniz. Çocuklarımızda öyle bir kalp ve ruh var ki, gösterinin sonunda onların ne kadar devleştiğini göreceksiniz. Çünkü onların kalbinde İstiklal Marşımız, Türk Milleti, bayrağımız, Türk kültürü ve o kalbin en güzel yerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk var” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Çocuklarla yapılan işler en iyi işlerdir. Zaten onların dedeleri de Çanakkale Destanı’nı yazarken bu ruh ve samimiyetle yazmışlardır. Çocuklarımız o ruhu bugün sahneye yansıtacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech