Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dondurulmuş Üründe İleri Teknoloji

Dondurulmuş Üründe İleri Teknoloji

Dondurulmuş Üründe İleri Teknoloji

2008 yılında Biga’da kurulan Meydere Gıda Sanayi’de son teknoloji meyve-sebze işleme, depolama ve dondurma sistemleri kullanılıyor. Meydere Üretim Müdürü Bülent Öktem ile ileri teknoloji kullanılan üretim tesisini gezdik.

Taze sebze ve meyveler, hasat edildikten hemen sonra tüm besin değerlerinde minimum kayıpla, hijyenik şartlarda, ileri teknoloji kullanılarak donduruluyor.  Kullanım rahatlığı ile ayıklama ve yıkama zahmetinden kurtarır. Dondurulmuş ürünler dört mevsim sofralarınızdadır. Saklama koşullarının doğru uygulanmasıyla “dondurulmuş gıda” tazeliğini çok uzun süre korumaktadır. Para, zaman, enerji tasarrufu sağlayan en iyi hammaddelerin seçilerek, en hijyenik koşullarda tüm besin değerleri korunarak, hiçbir katkı maddesi olmaksızın saklanabilen “dondurulmuş gıda” özellikle çalışan kadınlar ve yemek fabrikaları için en uygun çözümdür.

Meydere Üretim Müdürü Bülent Öktem ile son teknoloji meyve-sebze işleme, depolama ve dondurma sistemlerini konuştuk. Üretim tesisini birlikte gezdiğimiz Üretim Müdürü Öktem, dondurulmuş ürünler hakkında gazetemize şu bilgileri aktardı:

BÖLGEMİZDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ YOK

“İzmir Torbalı tarafından fasulye karnabahar brokoli,  Ankara ve Adana’dan soğan alıyoruz. Kendi bölgemizde Yenice’den çilek, biber ve domates alıyoruz. Bölgemizde çiftçilerden daha fazla ürün almak isteriz ancak ürün çeşitliliği yok. Dolayısıyla nakliye tutarak ürünlerimizi başka şehirlerden tedarik etmek zorunda kalıyoruz.  Tüm ürünleri sözleşmeli alıyoruz. Müşterilerimize de haftalık olarak sevkiyat yapıyoruz. Yurt içi ile beraber ağırlıklı olarak Yunanistan, Hollanda, Almanya, Fransa ve Belçika’ya göndererek ihracat yapıyoruz. Arap ülkeleri ile çalışmaya da ekonomik nedenlerden ötürü biraz çekiniyoruz. Irak’a ülkemizden elma armut gibi meyveler çokça gönderiliyor. Aslında genç bir firma olduğumuz için bağlantı ağlarımız da biraz daha sağlamlaştırmak için bekliyoruz.”

DONMUŞ ÜRÜN BESİN DEĞERİNİ KAYBETMEZ

“Donmuş ürün almaktan hiçbir zaman korkmayın. Fabrikamıza gelen ürünler geldiği gün işlenmek zorundadır. Soğuk hava depolarında artı dört derecede saklanıyor. Ürünün besin değerini kaybetme şansı yok. Çünkü donmuş ürüne hiçbir şekilde katkı maddesi katamazsınız. Hiçbir firma bunu yapamaz.  Katkı maddesi, yoğunlaştırıcı, koruyucu katmak mümkün değildir. O yüzden gönül rahatlığı ile donmuş ürün alabilirsiniz. Donmuş ürün yıkanır, haşlanır ve dondurulur.”

HER ÜRÜN KENDİ SEZONUNDA DONDURULUR

“İnsanlar evlerinde kendi buzdolaplarında bazı ürünleri dondurup saklayabiliyor. Evlerdeki buzdolaplarında ne koyarsanız koyun on iki saatten önce dondurabilmeniz mümkün değil.  Ayrıca tazeliği korunamaz ve ürünün hücreleri zarar görür.  Fabrikada kullanılan sistemde geldiği tazeliği ile eksi kırk derecede şoklanır. Biz evlerde on saatte dondurulan ürünü 4 ile 6 dakikada donduruyoruz. Ayrıca her ürünü sezonunda donduruyoruz. İki yıl saklanılabilir olan dondurulmuş ürünleri bir hafta içerisinde tüketmeniz gerekiyor. Ürünlerimize sadece ilk aşamada kadın işçilerin eli değiyor. Çünkü bir seçme kontrol yapılıyor. Sonra da ürün ısıl işlemden geçiyor. Şu anda brokoli ve karnabahar işliyoruz.”   Dilek Akşen – Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech