Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuğuma da dokunma bana da

Çocuğuma da dokunma bana

Çocuğuma da dokunma bana da

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu ve İzmir 3E Tasarım Atölyesi Ece Malkoç’un birlikte hazırladığı “Çocuk İstismarı ve Kadına Yönelik Şiddet” sergisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yazar ve Sanatçı Evi’nde ziyarete açıldı.

Boreas Kırkyama Çalışma Grubu ve İzmir 3E Tasarım Atölyesi ortak bir çalışma yürüterek anlamlı bir sergiye imza attı.  Çocuk istismarı ve erkek tarafından kadına uygulanan şiddeti kınamak için ortak bir çalışma yürüten kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir sergi açılışı yaptı.

3E Tasarım Atölyesi’nden Ece Malkoç; “Çocuk istismarı hepimizin içini acıtan bir konudur. Ressam resmini yapar, şair şiirini yazar. Biz de kumaşla bu yaraya parmak basalım istedik. Geçen sene İlyada Buluşmasında Çocuk İstismarına Dur De konseptli bir sergi hazırladık. Büyük ilgi gördü.  Ekim Ayı’nda Kent Müzesinde sergilendi. Şu anda da hala çocuk istismarına yönelik çalışıyoruz. Geçen sene Boreas Grubunun kolaylaştırıcısı Aysun Aksu ile bunu görüştük. Çocuk istismarı ile kadına şiddetin birbirinden ayrılmayan iki yara olduğunu düşünerek birlikte bir çalışma yaptık. Çocuk yönünü 3E Tasarım Atölyesi olarak biz üstlendik. Kadın bölümünü Boreas Kırkyama Grubu üstlendi.  Bugün bu anlamlı günden ortak bir sergi açtık.  Çocuğuna istismar yapıldığı zaman zaten bir kadına en büyük şiddeti uygulamış olursunuz. Kadına şiddet demek sadece dayak demek değildir” dedi.

Nuray Tunay: Geçen sene kısa bir süre kurs gördük. Şimdi yola devam ediyoruz. Çok keyifle çalışıyorum. Kumaşı kesip tekrar dikiyoruz. Bu benim geçen seneki çalışmam. Cinsiyet ayrımı yapmadan çocuk istismarını kınamak için bu çalışmayı yaptım. Çocukların pembe bir dünyası olması gerekirken, kara balonlara mahkûm edilmesi üzerine çalıştım. Mesela zemini ve siluetleri de siyah çalıştım.

Müjgan Şeref: İki ayda bu çalışmamı bitirdim. Kadınların daha akılcı ve uygar bir dünyada yaşamaları umudu ile bu çalışma ortaya çıktı. Kadın istismarlarında yaptırımı daha caydırıcı ve kuvvetli yasaların olmasını diliyorum. Gerçek adaletin tecelli etmesini istiyorum.

Şükran Özkan: Bir ay gibi bir süre bu çalışmanın üzerine yoğunlaştım. Kadına uygulanan şiddeti kınamak amacıyla kadının güzelliği ve şiddeti bağdaştırmaya çalıştım. Ellerinde çiçekler olan bu kadın çalışmam da kadını cinsiyet anlamında kadın kimliği ile temsil ederken saçlarından akan sicimle de güzelliğe uygulanan şiddeti anlatmak istedim.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech