Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Develer depremzedelere moral için güreşti

Develer depremzedelere moral için

Develer depremzedelere moral için güreşti

Ayvacık Deve Güreşi Festivali, depremzedelere moral için Ayvacık Panayır yerine belediye tarafından yaptırılan özel arenada gerçekleştirildi.

Ayvacık Belediyesi’nin ‘depremzedelere moral olsun’ diye düzenlediği Deve Güreşi Festivali, Pazar günü sabahı Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Başkan Şahin yaptığı konuşmada; “Deve güreşleri Ege Bölgesi’ndeki turizm kentlerinin geleneksel kültürel etkinliklerinden biridir. Deve güreşlerini bölgede yaşanan depremden etkilenen depremzedelere moral olması adına düzenledik. Depremden zarar gören köylülerimiz de burada…
Önceden bu bölgede develer yük taşımacılığında kullanılırdı. Bunların içinde pehlivan deve diye yetiştirilen develer de var. Onlarda sadece güreşler için yetiştiriliyor. Dolayısıyla ilçemiz Ayvacık’ta da potansiyel var. O yüzden bu güreşleri düzenledik. Ege Bölgesi’nden gelen 170 deve bugün burada buluştu. Bunlar eşleştirilip güreştiriliyor. Halkımız bu tür organizasyonları seviyor. Bu güreşlere talep de fazla. Ege Bölgesi’nde özellikle Cumartesi ve Pazar günleri bu güreşler düzenleniyor” dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından başlayan deve güreşlerinde 6 tane kupalı güreş yapıldı. Bu güreşler kapsamında Ayvacık Belediyesi güreşini kazanan deve sahipleri, kupalarını Başkan Mehmet Ünal Şahin’in elinden aldı. Depremzedelere moral olması açısından düzenlenen bu festivale, Ayvacık’la beraber çevre İl ve İlçelerden birçok güreş sever de yoğun bir ilgi gösterdi. Pazar gün yapılan festivale katılımın 9 bin kişiyi aştığı belirtilirken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’de bu organizasyona katılım sağladı. Yine Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez de organizasyona katılanlalar arasındaydı. Manisa, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale’den gelen 186 deve, gün boyu süren güreşlerde birbirlerini yenmek için kıyasıya mücadele verdi. Deve Güreşi Festivalinde iki adet uçakla yapılan pilot gösterisi ise güreş severlere heyecanlı anlar yaşattı.

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech