Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis Toplantısında İstifa Tartışması

Meclis Toplantısında İstifa Tartışması

Meclis Toplantısında İstifa Tartışması

Çanakkale Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı, Çarşamba günü akşamı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, AK Parti Meclis Grubu tarafından geçtiğimiz ay AK Parti İl Başkanlığı’na verilen istifa dilekçeleri tartışması damga vurdu.

Mart ayı Belediye Meclisi toplantısında istifa dilekçeleri ve AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Tülay Ömercioğlu’nun yaptığı istifa açıklaması tartışma konusu oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, istifalar ile ilgili istifa istenmesi bir yetki gaspıdır, siyasi partiler meclis üyeleri üzerinde baskı kuramaz diyerek eleştirisini dile getirdi. Gökhan’ın ardından söz alan Çanakkale Belediyesi CHP Grubu Başkanvekili Av. Adnan Güler, Ömercioğlu’nun bir gazetede yayınlanan ‘tüm partilerde istifa dilekçesi bulunur, CHP de böyle yapıyor’ sözlerini peşin hüküm yaptığı gerekçesi ile eleştirdi. Güler, bizim boş bir kâğıtta istifa dilekçemiz yok diyerek Ömercioğlu’nu konuşmayı yapmadıysa düzeltmeye çağırdı.  Ömercioğlu, konuşmasının canlı kaydı olduğunu belirterek, “tüm partilerde böyle bir şey olabilir” dediğini ifade etti.

AK Parti grubunda yaşana istifa tartışmaları ile ilgili konuşan Gökhan, istifa istenmesini hak gaspı olarak değerlendirdi. Gökhan; “Karşımda sizi topyekûn görmek çok önemli çünkü istifa mektuplarınız var. Siz, Çanakkale halkının oyları ile buraya geldiniz. Eleştiri varsa, şüphe varsa burada konuşuluyor. Kamuoyunda gizli toplantılarda, mesajlaşma ile yapılmasını ben hoş karşılamıyorum. Biz, seçimle geldik. Belediye konusu belediye gruplarında konuşulur ve bu meclislerde karar alınır. Siyasi partiler meclis üyesi kararlarında baskı kuramaz. Biz verdiğimiz oylardan sorumluyuz.  İstifa istenmesi bir yetki gaspıdır. Bunu böyle algılıyorum” diye konuştu.

“BİZ BOŞ İSTİFA DİLEKÇESİ VERMEYİZ”

Gökhan’ın ardından Ömercioğlu’nun bazı gazetelerde istifa dilekçeleri konusunda partileri zan altında bırakan konuşmaları olduğunu söyleyen Güler ise “Ak Parti Meclisi Grup Başkan vekili Sayın Tülay Ömercioğlu bana göre talihsiz bazı beyanlara bulunmuş. Gazetenin yazdığını söylüyorum. Eğer gazete yanlış yazmış ise onu düzeltmesi lazımdı. Tülay hanımın ağzından aktarılan konuşmada ‘kimse bizim istifamızı istemedi’ demiş. Ardından, tüm partilerde güven amacı ile istifa dilekçeleri vardır. Peşin peşin ‘tüm partiler, seçilmişler; İl Başkanına, Belediye Başkanına veya Genel Başkana istifaları verilmiş boş dilekçeler dururmuş, bunlar yeri geldiğinde gündeme konulurmuş’ devamında ‘CHP de böyle yapıyor’ denmiş. Ben şimdi kendi grubum adına şunu söylüyorum. Ben hiçbir zaman için ne Genel Başkanıma ve İl Başkanıma ne size istifa dilekçesi vermedim. Benim bildiğim CHP meclis grubunda hiçbir arkadaşım boş istifa kâğıdı vermedi. Bizim partide hiçbir istifa olmaz” şeklinde eleştirilerde bulunarak Ömercioğlu’nun konuşmasını düzeltmesini istedi.

“‘TÜM PARTİLERDE BÖYLE ŞEYLER OLUR’ DEDİM”

Ömercioğlu ise istifaların parti içi meseleleri olduğunu söyleyerek; “Gazetede söylenenler sosyal medyada da yayınlandı. Orada canlı konuşma kaydım var. Bizim partimizde geçmişte de böyle olaylar olmuştur. Tüm partilerde de böyle şeyler olabilir. Bunu ile ilgili basın açıklaması da yaparız. İstifalar da bizim partinin iç meseledir” dedi.

Eren Aşnaz

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech