Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Bölgesinde Psiko-Sosyal Destek

Deprem Bölgesinde Psiko-Sosyal Destek

Deprem Bölgesinde Psiko-Sosyal Destek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından deprem bölgesindeki çocuklara Psiko-Sosyal Destek sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Deprem Bölgesindeki çocuklara
‘Psiko-Sosyal Destek’ konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

“SÜREKLİ DESTEĞİN DÜZELTME ŞANSI OLMAZ”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat psiko-sosyal çalışmaların belirli sürelerde aciliyet ve ihtiyaca bağlı kalarak yapılması gerektiğini ifade ederek açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Deprem bölgesinde psiko sosyal çalışmalarımız var. İlk etapta ekiplerimizle deprem bölgesine gittik. İlk bakılan ailelerde engelli ve yaşlı çadırda kalamayacak kişileri tespit etmekti. Hemen ilk etapta psiko-sosyal destek faaliyetini kurduk. Psiko-sosyalin amacı şuydu; birbirlerinden etkilenen değişkenlik ve kırılganlık gösteren bir yapı var. Depremlerde ve afetlerde psikolojisi bozuk olan vatandaşların önce tespiti sonra düzeltilmesi, daha sonra da kendi kendini ayakta tutabilmesi sağlanmalıdır. Aile ve toplum bağının güçlendirilmesi gerekmektedir. Çocuklar için oyuncaklar, boyama kitapları götürüldü. Yukarıköy ve Tuzla’da bulunan etkinlik çadırlarına ilk başta aileleri alarak onları rehabilite ettik. Başlangıç ve şu an arasında moral ve motivasyon farkı var. İlk günden beri ordayız artık çocukların yüzlerinde gülümsemeler var.”

FIRAT: “YAVAŞ YAVAŞ SAHADAN ÇEKİLİRİZ”
Köyleri dolaşmaya devam ettiklerini de belirten Fırat; “Psiko-sosyal destek için ilk önce tespit yapılıyor sonra çalışmalar ve hayata hazırlamalar yapılıyor. En önemlisi kendi kendine yetebilecek hale getirilmesi gerekiyor. Küçük çocuklardan örnek vermek gerekirse belli bir çağa geldiğinde onu yürümesi için salarsınız. Bu destek sürekli yapıldığında düzeltme şansına sahip olmaz. Şahsım da dahil uzman arkadaşlarımla birlikte desteğin oradaki halk için yeterli seviyeye geldiğini gördüğümüzde yavaş yavaş sahadan çekiliriz. Görmezsek sahada kalmaya devam ederiz. Süreklilik yanlış. Süre yer ve duruma değişkenlik gösterir. Buna uzmanlar karar veriyor.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech