Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manas: “Güdüsünü kontrol edemeyen vekil olmaz”

Manas: “Güdüsünü kontrol edemeyen

Manas: “Güdüsünü kontrol edemeyen vekil olmaz”

ÇASİAD ile Gündem” toplantısı kapsamında konuşmacı olarak katılan Fütüristler Derneği ve MENSA Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, Gelecek Ve Mega Trendler” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

ÇASİAD İle Gündem Toplantısı kapsamında düzenlenen organizasyonların bu ayki konuğu Fütüristler Derneği ve MENSA Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas oldu.  Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ve iş adamları katıldı. Söyleşiden önce kısa bir konuşma yapan Akarsu; geleceğe yatırım yapma noktasında hızla değişen teknolojiye karşı hazırlıklı olma gerekliliğini vurguladı.

Brightwell Yönetim Kurulu Başkanı ve Twitter’da dünyada takip edilmesi gereken 5. Teknoloji Uzmanı olarak gösterilen Manas, geleceğe yatırım yaparken nereden başlamalıyız, kendimizi, ailemizi ve çalışanlarımızı nasıl hazırlamalıyız gibi soruların cevaplarını verdi.

Türkiye’de girişim denince akla ilk gelen isimlerin başında yer alan Alphan Manas kariyeri boyunca yurtiçinde ve yurtdışında önemli girişim ve yatırımların mimarı olarak göze çarpıyor.

Geleceğin parlayan meslek alanları yazılım, sağlık, biyoteknoloji, enerji ve e-ticaret olarak sıralandı.  Girişimcilik ruhunun bireye aile ve çevreden geldiğini, hatta genetik faktörlerin yüksek oranda etkili olduğunu vurgulayan Manas; “ kendimizi tanımazsak kendimize bir gelecek çizemeyiz. Yeteneklerimiz tek başına yeterli değildir. Birey rutin işleri bile bir risk alarak farklı yapmak peşinde ise yaratıcıdır. Ayrıca birçok şeyin başı meraktır. Yaratıcılık da zekâ da her zaman başarı getirmez. ” dedi.

GÜDÜSÜNÜ KONTROL EDEMEYEN VEKİL OLAMAZ

Türk eğitim sisteminde büyük sıkıntılar olduğunu ifade eden Manas, “ Güdüsel süreç dediğimiz yüksek duygusal tepki ve duygu odaklı olunan süreç 20’li yaşlara kadar devam eder. Öyleyse birey 18 yaşında nasıl milletvekili olacak? Dürtülerini kontrol edemeyen insanın meclise nasıl koyacağız? Eğitim sistemimiz metin ya da karmaşık sayı odaklıdır. Oysa içgüdüleri kontrol eden, eldeki işe konsantre olarak, duygusal tuzaklardan kaçınan bireyler yetiştirmektir” dedi.

Söyleşi sunumun ardından yapılan soru cevap bölümü ile sona erdi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech