Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddete Karşı Sevgi Kermesi

Şiddete Karşı Sevgi Kermesi

Şiddete Karşı Sevgi Kermesi

Çanakkale Kadın Atölyeleri projesi kapsamında ‘Şiddete Karşı Sevgi İçin El Sanatları’ adıyla 10 Şubat’da 17 Burda AVM’de kermes düzenlendi.

Şiddet mağduru kadınlar ile ücret karşılığı bir işte çalışmayan sivil ev kadınlarının, aktif olarak ekonomik hayata katılmaları için mesleki beceri eğitimi almaları maksadı ile açılmış bir sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Atölyeleri Projesi kapsamında 64 kadın ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi,  Çanakkale Toplumsal Birlik ve Dayanışma Derneği iş birliğinde bir kermes gerçekleştirildi.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen projede hedef kadından kadına destek olmak ve şiddetin olumsuz etkilerini en aza indirmektir. Bu amaçla sivil kadınlar ve mağdur kadınlar bir arada beceri eğitimleri almaktadır. Ve yapılan kermesler ile ürünlerin sergilenmesi sağlanmaktadır.
TOBİDAY Dernek Başkanı ve Etkinlik Koordinatörü Nilgün Özkan; “Şiddet görmüş kadınlar yararına çalışıyoruz. Bazen kadınlar kurumlara gelmek istemiyor. Herhangi bir ihtiyaçları olduğunda dernek tarafından karşılanmaya çalışıyor. Daha önce dernekte elde edilen paralarla akülü sandalye alarak yardımda bulunmuştuk. Kadınlar da bunu göz önünde bulundurarak üretiyorlar.” dedi.

Kermesin ülkemizin ve kentimizin yaşadığı olumsuz olaylardan biraz olsun sıyrılmayı ve dayanışma duygularını harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyleyen ŞÖNİM Müdürü Nuray Gümrükçü, sözlerine şöyle devam etti; “Projemiz 11 Aralıkta başladı. Kadınların bir kısmı şiddet mağduru bir kısmı ise çalışmayan kadınlardan oluşuyor. Kadınlar proje kapsamında İŞKUR’dan yevmiye alıyorlar. Bundan sonra kermeslerimiz her ay olacak. Deprem dolayısıyla bir açılış yapmıyoruz. O kadar çok olumsuzluk yaşanıyor ki; bizler de böyle etkinliklerle sevgiyi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.”

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech