Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremin Vurduğu Ayvacık’a Yardım Eli

Depremin Vurduğu Ayvacık’a Yardım

Depremin Vurduğu Ayvacık’a Yardım Eli

Ayvacık’ta 3 gündür meydana gelen şiddetli depremler sonrasında ülkenin her yerinden bölgeye yardım ekipleri ve ihtiyaç malzemeleri geliyor.

Ayvacık’ta 6 Şubat günü sabah saat 06:51’de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden sonra aralarında en büyüğü 5.3 olarak ölçülen 450’den fazla artçı deprem meydana geldi. Yukarıköy Köyü’nde depremin yarattığı mağduriyeti gidermek adına ülkenin pek çok yerinden yardım ekipleri bölgeye geldi.

Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Sakarya AFAD birimleri; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kızılay, UMKE ekipleri ve yakın ilçelerdeki belediyeler bölgede çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, Mobil Koordinasyon Merkezi kurarak çalışmalarını burada gerçekleştirirken; Kızılay kurduğu mobil mutfakla depremzedelerin üç öğün yemek ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca yine Kızılay’a ait mobil bir ikram aracı ise depremden daha az etkilenen diğer köyleri gezerek oradaki depremzedelere hizmet sağlıyor. İstanbul’un Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer ilçelerinden 3 kamyon ihtiyaç malzemesi depremzedelere dağıtıldı. Köyde hasar gören 300’e yakın evde oturan depremzedeler AFAD ve Kızılay’a ait çadırlara yerleştirildi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 100 adet konteynır ise bugün tırlara yüklenerek bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AFAD’tan gazetemize yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “14 köyde hasar var ve hasar tespit çalışmaları hala devam ediyor. Sabah saat 08:00 itibariyle, 238 ağır hasarlı konut, 75 hafif hasarlı konut, 31 tane ağır hasarlı depo var. 5 köyde daha hasar tespiti çalışmaları devam ediyor. AFAD ve Kızılay’dan şuana kadar toplam 336 çadır, 1052 battaniye, 750 yatak, 5 şapkalı soba köylere dağıtılıyor.”

Yukarıköy Köyü Muhtarı Mehmet Yahya Yavaş, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hala devam eden depremler dolayısıyla panik devam ediyor. Belediyelerden çok yardım geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beni arayarak geçmiş olsun dileklerini sundu. AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz buraya gelerek destekte bulundular. Şu an için ilk etap ihtiyaçlarımız fazlasıyla karşılanıyor.”

Ayrıca CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram ise burada depremden etkilenen ev sahiplerine yeni evler yapmak adına bir kampanya başlatacaklarını belirterek, bu kampanya kapsamında CHP İl ve İlçe Teşkilatları, diğer siyasi parti temsilcilikleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve iş adamlarının inşaat malzemesi kampanyası kapsamında desteklerini beklediklerini belirtti.

Dün saat 13:00 itibariyle Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Yukarıköy Köyü’ne gelerek yıkılan evlerde araştırma yaptı ve kurulan çadırları gezdi. Ardından Mobil Koordinasyon Merkezine geçen Hakyemez ve Şahin, burada Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ile durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

Ayvacık Sosyal Yardımlaşma Derneği depremzedelere kıyafet ve ayakkabı yardımı yapmak için kayıt açarken, Çanakkale Valiliği tarafından bölgede Hasar Tespit Komisyonu kuruldu. Komisyona Çanakkale Gelir Müdür Vekili Nesrin Basut başkanlık ederken, beraberindeki ekip hasar gören köylerde hasar tespit çalışmaları yaparak ihtiyaçları belirlemeye devam ediyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech