Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ejder “56 kapattı 273 açtı”

Ejder “56 kapattı 273

Ejder “56 kapattı 273 açtı”

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da takibe giren borçların icraya verilme süresinin 30 günden 90 güne çıkarılması kararı alındı.

Sözlerine terörü lanetleyerek başlayan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder; “2016 yılı içinde 1163 sayılı kooperatifler kanunu çerçevesinde, kanunun yönetim ve denetim kurullarına verdiği yetkiyle ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalıştık. 2016 yılı içinde iş yerini kapatan 56 ortağımız ortaklıktan ayrılmış, 273 de yeni ortağımız dahil olmuştur. Kooperatifimiz %40 oranında büyümüştür. Kooperatifimizce kullandırdığımız şahıs kredi limiti 150 bin TL olmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl imzalanan Bakanlar Kurulu Kararı ile ortaklarımızın kredi faizlerinin %50’si hazinece karşılanmaktadır. Ödeme zorluğuna düşen ortaklarımızın piyasa itibarını ve bankalardan alacakları bireysel kredilerde, KOSGEB kredilerinde ve diğer ticari kredilerinde engel teşkil etmemesi için tüm önlemler alınmıştır. 2016 yılı 192 bin TL kar ile kapatılmıştır” dedi.

Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okundu. Genel Kurulda takibe giren borçların icraya verilme süresi 30 günden 90 güne çıkarıldı. Genel Kurula tüm ilçelerden oda başkanları da katıldı. Kurulda raporların okunmasının ardından Genel Kurulda kısa bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Mustafa Vurucu; “Bu ülkede esnaf ve sanatkar varsa istihdam var, ekonomiye katkı var demektir. Sizler devletten aş istemeyen, iş istemeyen insanlarsınız. Bizlerin temsiliyeti noktasında sıkıntılar var. Yerel yönetimlerde ve genel yönetimler bizim hakkımızda karar alanların yanında sizlerin de olması gerekmektedir” dedi.

Genel kurulun sonunda söz alan esnaf Erdem Göçen; “Başkanlarımız bizim dertlerimizi sürekli dile getiriyor. Kredi konusunda sürekli sıfır faizli kredi haberleri çıkıyor. Ancak bu kredilerde bizden iki kefil getirmemiz isteniyor. Özel bankalar sürekli şartsız kredi veriyor.  Kooperatif üyesiyiz, ortağız. Ama ben kooperatife üye, sicili temiz iki kefili nerden bulayım.  Bunları bulunca Halkbankasına gidiyoruz, Halkbankası bizi ayrıca araştırıyor. Yönetim Kurulunun uygun gördüğü krediye Halkbank uygun görmüyor. Para bizim mi bankanın mı kimindir ben bunu merak ediyorum. Bu dönemde kimden kefil olmasını isteyim” dedi.

İbrahim Ejder de cevap hakkını kullanarak; “Biz para veren kuruluş değiliz. Teminat yeterli ise artık kefil almamaya başladık. Biz herkesi tanıyamayız. Kooperatifimizin ayakta kalması için bizim de yapmamız gerekenler var. Biz sizlere kefil oluyoruz. Sizlere zorluk çıkardığımızı da sanmıyorum” dedi.

Dilek Akşen- Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech