Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP-Eğitim İŞ: “Hayır”

CHP-Eğitim İŞ: “Hayır” CHP

CHP-Eğitim İŞ: “Hayır”


CHP İl Yönetimi, önceki gün Eğitim-İŞ’e ziyarette bulundu. Ziyaretin gündeminde ise referandum vardı.

Ziyarete CHP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Öz ve Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı Nejat Önder ve İl Yöneticileri katıldı. Eğitim-İş Yönetim Kurulu’nu ise Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, Örgüt Sekreteri Hakan Talay, Mali Sekreter Hüseyin Akar, Denetleme Kurulu’nda Cengiz Ay temsil etti. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “Öncelikle Eğitim-İş Başkanımız Ahmet Mantaş’a geçmiş olsun diyorum. Yeniden göreve gelmenizden dolayı mutluluk duyuyoruz. Biz Ankara’da mecliste, bakanlıkta sürekli bu konuda bir haksızlığın olduğunu ve Mantaş’ın bir an önce göreve gelmesinin takibini yaptık. Aynı şekilde yerelde de valilik kanalıyla bu baskı ve iddialarımızı sürdürdük. Adalet geç de olsa yerini buldu.” diyerek devam anayasa değişikliğiyle ilgili şu yorumlarla devam etti:

“Anayasalar bir ülkenin geleceğidir, kaderidir. Uzlaşma gerekmektedir. Konuyu Eğitim-İş’e sormak gerekir. Bu anayasa maddeleriyle ilgili görüşmeler toplumsal uzlaşma istenen noktada hükümet tarafından Eğitim-İş’e bir talep gelmedi. Adeta toplumdan kaçırılarak alelacele bir süreç izlenmektedir. Hukuk fakülteleri ve baroların bile haberi yok, görüşleri alınmadı. Daha önce akil adamlar aracılığıyla toplumun görüşü alınmıştı. Anayasa meselesi ondan da daha önemli. Burada derdimiz Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bu sistem ve rejim değişikliği meslesidir.  Daha milletten ne istiyorsunuz?”
“YÜZÜMÜZÜ ÇİFTÇİYE, SANAYİCİYE DÖNMELİYİZ”
AKP’nin iç tüzüğü ihlal ettiğini söyleyen Öz; “AKP iç tüzüğü ihlal etmiştir. Anayasa görüşmelerinde AKP’nin getirdiği önergelerin diğer partilerce tartışılmaları gerekir. Hemen yapılan oylamayla tüzük ihlal edilmiştir. Gizlilik oy esası da ihlal edilmiştir. Vatandaşla yapılan röportajlarda maddeleri bile bilmedikleri anlaşılıyor. Gerçekten de bir madde bile 80 milyonun yararına değil. Her şey tek adamın yararına düzenlenmiş. Ülke gündemini ekonomi meşgul etmeli.  Yüzümüzü çiftiye ve sanayiciye dönmemiz gerekiyor.
CHP her şeye karşı diye bir anlayışı var. Alternatif bir anayasamız olmadığı söyleniyor. Bu koca bir yalan. Daha özgürlükçü ve demokrasi çerçevesinde bir anayasa yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda anayasa çalışmalarımız, kitaplarımız var. CHP alternatiflerini her zaman için halka sunmuştur.” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Nejat Önder ise konuyla ilgili şöyle konuştu;
“Malum anayasa değişikliği paketi meclisten geçti. Bu sadece CHP’nin meselesi değildir. Ülkesini seven, vatanını milletini seven, milliyetçilerin, demokratların, yurt severlerin hepsinin meselesidir. Bu kampanyada, bütün olumsuzlukların yaşandığı Türkiye’de de bu anayasa değişikliği ve tek adam rejimine hayır diyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların desteğiyle başaracağımıza inancım tamdır.”

ERKEK: “OTORİTER SİSTEME HUKUKSAL ZEMİN HAZIRLANIYOR”

Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek; “İl Başkanımızın vurguladığı konu çok önemli. Bu gerçekten partiler üstü, siyaset üstü bir konu. Tabii ki esas sorumluluk bizde ama  sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerimiz, gençlerimiz, işçilerimiz, memurlarımız bu mücadelede yer almalı. Bu demokrasi, eşitlik, adalet ve cumhuriyet mücadelesi. Bu herhangi bir parti mücadelesi değil. Milletimizin kesinlikle bizi ayrıştıran, kutuplaştıran, bizi fakirleştiren, bize bu adaletsizlikleri yaşatan ve  son süreçte de bizi tehdit eden bu anlayışa dur diyeceğine inanıyorum. Ziyaretimizde de Eğitim-İş’te olmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtiyor, teşekkür ediyorum.Bu konu tamamen partiler üstü değerlendirilmeli. CHP, MHP, AKP, HDP meselesi değil. Demokrasi, cumhuriyet, eşitlik, özgürlük, adalet diyen herkes hayır demeli. Biz konuya partiler üstü bakıyoruz. Bu süreçte maalesef milleti terörle, şiddetle, kaosla tehdit ediyorlar. Millet olarak bizi yoksullaştıran, bizi fakirleştiren, bizi ayrıştıran, bizi tehdit eden bu anlayışa hayır diyerek mutlaka dur diyeceğiz.
Bu teklif meşru bir teklif değildir. Otoriter bir sisteme hukuksal bir zemin hazırlanmaktadır. Otoriter bir sistemin meşrulaştırılması doğru değildir” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDIĞINDA TEPKİ GELECEKTİR”
Sözlerine teşekkür ederek başlayan Eğitim-İş Başkanı Mantaş başından beri CHP ile birlikte olduklarını ifade ederek; “Özellikle 15 Temmuz darbe sürecini fırsat bilip ilgisi olmayan insanları sanki FETÖ’cüymüş gibi işlem yapıp işinden, ekmeğinden mağdur ettiler. AKP iktidara geldiği günden beri  Türkiye karanlığa gitmekte, bunu hep vurguluyoruz. AKP başından beri cumhuriyeti hedef alıyor. Cumhuriyet daha geriye götürülmek isteniyor. Bizler hep kısıtlanarak mağdur edildik.  Biz AKP’nin referandumda çok büyük bir ders alacağına inanıyoruz. Gezi sürecinde laik ve aydın kesimler bundan rahatsızlık duyarak nasıl ayaklandılar gördük. Bu bitmiş bir olay değil. Bu kesim şu anda sadece izliyor ve fırsatını buldukları, bıçak kemiğe dayandığı anda tepkilerini gösterecektir. AKP’nin bu gerici başkanlık sistemi olarak adlandırdıkları anlayışa bir cevap geleceğini düşünüyoruz. Biz başından beri hayır diyoruz. AKP tamamen hilafete dayalı Atatürk ilkelerinden intikam alan bir sistemi topluma dayatıyor. Biz Eğitim-İş olarak tüm örgütümüzle tüm Türkiye’de canla başla ‘Hayır’ın çıkması için çalışacağız. Evleri, okulları, iş yerlerini dolaşacağız.” dedi.


Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech