Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zayıflarken hangi sporu yapacaksınız?

Zayıflarken hangi sporu yapacaksınız?

Zayıflarken hangi sporu yapacaksınız?

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Kuran ile sağlıklı zayıflama ve spor hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kuran; Kilo vermede sporun önemi ve karın bölgesinden kilo vermenin zorluğu noktasında merak edilenleri cevapladı.

Begüm Kuranla gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetimizi sizlerle de paylaşıyorum. Spor yapamayanlar için öneriler ve karın bölgesinden kilo vermenin ipuçlarını okumaya başlayabilirsiniz.

Tek başına diyet yapmak kilo vermede yeterli midir?

Diyeti sporla desteklemek zorundayız. Diyetin anlamı sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenmek deyince aklımıza bütün kan değerlerimizin düzeltilmesi gelir.  Kan değerlerinde ortaya çıkan iyi huylu kolesterol denen bir faktör vardır. Bu sadece aktivite ile yükselir. Diyetin yanında spor önerilmediği zaman kas miktarını artırır, tartıda daha kilolu çıkarsınız.   Bu sebeple diyetin yanında spor öneriyoruz. Hem metabolizma hızlanır, bir sonraki haftalarda daha fazla yağdan kilo verirsiniz ve kilo kaybınız kalıcı olur. Vücutta sıkılaşma sağlanır.  Tek soru şu, hangi sporu yapmam gerekir? Mesela yürüyüş yapmak her insana yağdan kilo verdirmez.  Bazen esneme ve germe hareketleri yapmak yağdan kil verdirebilir. Bisiklet sürmek basen bölgesini genişletebilir.  Genetik testler ya da yağölçer bir tartı ile spor çeşitlerinin denenmesi gerekir. Hangi sporda yağdan kilo verdiğinizi saptamanız gerekir.

Çalışan kadınlar için neler önerirsiniz?

Çalışanlar için de yapılabilecek bir takım spor hareketleri var. Örneğin masa başı çalışan iseniz, koltuğunuz tekerlekli ise ellerinizi masaya dayayarak sağa sola hareket edebilirsiniz, karnınızı içe çekebilirsiniz. Öğle arasında yemek yemeden önce ya da sonra bir pilates lastiği ile esneme ve germe hareketleri yapabilirsiniz.  Pilates lastiğini masanın ayakucuna bağlayın; lastiği bacak aranızdan geçirin ve açma ve germe hareketleri yapın. Basen bölgesini ve üst bacak bölgesini inceltebilirsiniz.

Karın bölgesinden kilo vermek gerçekten zor mudur?

Diyafram kası dediğimiz nefes alıp verdiğimiz kas karın bölgesindedir. Devamlı nefes aldığımız için bu bölge devamlı çalışır.  Karnınızı içinize çekerek bir gün geçirdiğinizde bunu devam ettirebilirseniz, bir hafta sonra devamlı karnınızı içine çekerek gezdiğinizi fark edersiniz.  Bu sizde bir alışkanlık olur. Yapılan çalışmalar neticesinde bir gün boyunca karnınızı içinize çekerek gezdiğinizde 45 dakika mekik çekmiş gibi olduğunuz görülmüştür. Devamlı spor yapıldığı varsayılarak karın bölgesinde daha hızlı zayıflamak mümkündür. Ama bizler beyaz ekmek miktarını azaltmayarak, akşamları meyve tüketmeye devam ederek karın bölgesindeki yağlanmayı durduramıyoruz. Aslında karın bölgesinden kilo vermek, yürüyüş yapmaktan, bacaktan kilo vermekten daha kolaydır.

Zayıflamak isteyenler bazı gıdaları bir anda kesiyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Şekeri ve tuzu kesmek gereklidir. Ekmeği ve pilavı kesmek b vitaminlerinin alımını azatlığı için metabolizmayı yavaşlatır. Çünkü metabolizmayı hızlandıran B1 Vitamini tam tahıllı ekmeklerde ve bulgur pilavında, kepekli makarnada, tarhanada, kuru baklagillerde mevcuttur. Ekmeği keserek gelen danışanlarımız genellikle kilo vermiş ama yağdan kilo almış olarak görülür.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech