Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Ayağa Kalkıyor

CHP Ayağa Kalkıyor TBMM’de

CHP Ayağa Kalkıyor

TBMM’de Çarşamba günü ikinci turu görüşülecek olan, Türkiye’deki parlamenter demokrasi sistemini Başkanlık sistemine çevirecek Anayasa değişikliğine karşı, “Ayağa kalkıyoruz” eylemi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çanakkale Örgütü referandum öncesi üç günlük durma eylemi gerçekleştiriyor. Çanakkale’de İl Başkanı Nejat Önder ve bazı yöneticiler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeli karşısında durma eylemi gerçekleştirdi. Bugün 17.00’de yarın ise 18.00’de durma eylemleri Çanakkale’de üç yerde devam edecek. Önder yeni Anayasa için; “Demokrasiyi idamdan başka bir şey değildir” dedi.

 

Türkiye’de dün başlamak kaydı ile Yeni Anayasa’ya karşı üç gün boyunca Türkiye genelinde durma eylemleri gerçekleştireceklerini belirten Önder; “Şu anda mecliste yapılan oylama demokrasiyi idamdan başka bir şey değildir” diye konuştu. Bu yasanın geçmemesi için elimizden geleni yapmaya hazırız şeklinde konuşan Önder, şunları söyledi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa çıkışın yegâne partisi CHP… Bizler aynı zamanda Cumhuriyeti kuran partinin mensuplarıyız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yıllar evvel, ‘iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler’ demişti. Maalesef şu anda mecliste yapılan oylama demokrasiyi idamdan başka bir şey değildir. Her türlü kısıtlamalar geliyor. Tek adam rejimine doğru gidiş var. Dolayısı ile demokrasiyi de tabuta koyma yolunda adımlar atılıyor. Biz CHP olarak ayağa kalkıyoruz diyoruz ve referandum öncesi buna örgütler olarak hazırız. Bu yasanın gerçekleşmemesi adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

 

KONU CUMHURİYETSE GERİSİ TEFERRUAT

“Türkiye’de bugün başlamak kaydı ile bugün 16’da yarın 17’de bir gün sonra ise 18’de toplumun çoğunlukta olduğu yerlerde durarak eylem yapmaya devam edeceğiz. Ben seçmenlere güveniyorum. Konu Atatürk ve Cumhuriyet ise gerisi teferruat olacaktır diye düşünüyorum. Şu anda bizim Çanakkale’de parti olarak Sosyal Tesislerde, Truva Atı önünde olmak üzere üç yerde eylemimiz var. Üç gün boyunca Türkiye genelinde bu hareketimiz devam edecek.”

CHP’li vekillerin Twitter hesaplarından da paylaştıkları eylem, rejim değişikliğinin öngörüldüğü tasarıya karşı vatandaşların, 3 gün boyunca belirlenen saatte, bulundukları yerde “ayağa kalkarak” tepkilerini göstermesini öngörüyor. Eylem dün saat 16.00 da başladı. Bugün  saat 17.00 ve 18 Ocak’ta 18.00’da aynı anda Türkiye’nin her yerinde “Nerede olursan ol, İçeride, dışarıda, derste, sırada, Hep beraber diktaya karşı ayağa…!” sözüyle gerçekleştirilecek.

Çanakkale CHP Kadın Kolları da Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Truva Atı önünde 10 dakikalık ‘Ayağa Kalkıyoruz’ eylemini gerçekleştirmeye başladı. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurcan Bingöl; “Geldiğimiz bu noktada dayatılan tek adam anayasasına karşı vekillerimiz mecliste büyük bir mücadele veriyor. Biz de CHP olarak ‘Duran Adam’dan esinlenerek Türkiye ayağa kalkıyor dedik. Farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek istiyoruz. Halkımızın hayır diyeceğini biliyoruz” dedi.  Vatandaşlar da eyleme dâhil oldu.  Eylem yarın ve öbür gün de devam edecek. (Eren Aşnaz – Dilek Akşen)

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech