Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol: Kadın çalıştıkça özgürdür

Şenol: Kadın çalıştıkça özgürdür

Şenol: Kadın çalıştıkça özgürdür

Çanakkale Halk Eğitim Merkez Müdürü Yasemin Şenol ile hayata bakış açısı ve kadınlar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Anadolu’nun çeşitli illerinde öğretmenlik yaptıktan sonra yolu Çanakkale’ye düşen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol bir eğitim sevdalısı… Kadınları ve çocukları eğitim alırken gördükçe büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şenol kendini ve hayattaki duruşunu şu sözlerle anlattı:

HAYATA İYİ Kİ ERKEN BAŞLADIM

“Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’ni bitirdim. Gazi Üniversitesinde Trikotaj Öğretmenliği okudum ve ilk tayinim Nevşehir’e çıktı.  Atölye öğretmeni olarak 12 yıl görev yaptım. Bir süre sonra branş değiştirip Teknoloji Tasarım Öğretmenliği yaptım.  17 yıl boyunca öğretmenlik yaptım.16 yaşımda eşimle tanıştım. 18 yaşımda göreve başladım. 20 yaşımda evlendim. İki kızımı da ben büyüttüm. Hayata çok erken başladım, iyiki de öyle oldu. Yönetici olarak başarılıyım demem ama anneliğim de ve öğretmenliğim de mütevazı olamam. Ben iyi bir anne oldum.  Ben eğitim gören çocukları kadınları görünce çok mutlu oluyorum.”

EĞİTİM NEFERLERİ

“ Kızlarım üniversite sınavına hazırlanırken biz de eşimle üniversite eğitimimize devam ettik. Ben sosyoloji okudum. Eşim de örgün eğitim de Psikolojik Danışmanlık Bölümünü okudu. Eğitimsiz ilerlemenin olmayacağını savunuyorum. İki yıl önce evimizin her odasında ders çalışan birileri olurdu. Birbirimizle yarışırdık. Eğitim öyle önemli ki.”

EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM

“ Hastalık derecesinde kitap okuyorum. Kitap okumadan uyuyamam. Evimde yemek temizlik yapamıyorum. Eşim en büyük destekçim. Onun desteği ile ilerliyorum. Birbirimize çok vakit ayıramıyoruz evet ama kaliteli zaman geçiriyoruz.  Öyle ki eşimin desteği bana daha fazla. Sürekli empati kuruyorum. Benden ne beklendiğini anlamaya ve onu vermeye çalışıyorum. Çocuklarım olduktan sonra daha da güçlendim. Büyük kızım beni idol olarak görüyor. İşletme Mühendisliği bölümüne iyi bir derece ile girdi. Mutlu bir anneyim o yüzden mutlu bir idareciyim. Hayattan sadece mutlu ve huzurlu olmayı bekliyoruz. Bütün aile bu anlayışla hareket ediyoruz.”

KADINLAR ÇALIŞMALI

“ Ben sürekli halk ve eğitim ile iç içe olmaktan o kadar mutlu oluyorum ki. Her yaş grubundan kursiyerimiz var. Hepsi ile ilgilenmeye çalışıyorum. Çalışmamızın birinci hedefi para değil. Buradaki tüm kursiyerlere de aynı şeyi söylüyorum.  İlk hedefimiz mutlu olmak olmalı.  Genelde kadınlarımız bana iş soruyorlar. Sertifikalı kurslarımızla herkesi meslek sahibi edebilmek, çocuklarımızı donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ben kadınların çalıştıkça, ekonomik özgürlüklerini kazandıkça daha mutlu olacaklarını, daha özgür olacaklarını düşünüyorum. Feministim diyemem ama kadınların çalışmasından ve üretmesinden yanayım.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech