Dijital yayıncılık geleneksel gazetecilikte bir devrim gerçekleştirdi. Hayatımıza internet gazeteciliği, drone gazeteciliği, yurttaş gazeteciliği, robot gazeteciliği gibi kavramlar hayatımıza giriş yaptı. Böylelikle sektöre yeni dallar girmiş oldu. Kurumlar teknolojiye ayak uydurarak döneme ayak uydurdu. Birçok yayın kuruluşu internet tabanlı çalışmalar gerçekleştirerek (internet sitesi, mobil uygulamalar) yeni medya ortamına ayak uydurdular. Yapay zekâ kavramı yayıncılıkta da kendini göstermeye başladı. Yapay zekânın algoritması bağımsız olarak veri toplar, veriler analiz edilir ve otomatik şekilde bir metin oluşturulur. Genellikle hazır kalıplar üzerinde toplanan veriler eklenerek yapay zekâ haberi hazırlar. Böylelikle hız oranı yükselir hata oranı ise düşer. Yayıncılıkta yayınlanan metinlerin yapay zekâ tekniği ile yazılması genellikle ayırt edilemez. Bu yayıncılık biçiminde amaç zamandan ve insan emeğinden olabildiğince bağımsız hareket etmektir. Dijital yayıncılıkta maddi kaynak, zaman ve mekân problemleri ortadan kalkar. Dünya’nın herhangi bir noktasında gelişen olaylar verilerin girilmesiyle birlikte algoritmalar tarafından işlenerek haber metni oluşturulur. Böylelikle yayıncı kuruluşlarda çalışan muhabirler ortadan kalkmaktadır.
Gelecek yıllarda yapay zekâ, yayıncılığın büyük bir bölümünü oluşturabilir. Böylelikle basılı yayınların ömrü de sonlanacaktır. Dijital yayıncılıkta editör, redaktöre gibi görevliler yapay zekâ algoritmalarına karşı savaşı kaybedecekleri çok açık. Yayınlanacak olan bir E-Kitap’ın editörünün bir insan yerine bilgisayarda oluşturulmuş bir algoritma olacağı çok açık. Böylelikle yazım ve imla kurallarında kusursuz bir sonuç ele alınacaktır.
Özetle dijital yayıncılıkta yapay zekâ kullanımı gelecek dönemlerde artacaktır. Algoritmaların tam anlamıyla gelişimi ile birlikte insan istihdamının yerine bilgisayarlar alacaktır. Böylelikle yayıncılık sektöründe büyük bir devrim yaşanacaktır.