Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 Kişilik Odalar Tarihe Karışıyor

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde köklü değişikler yapılıyor. 150 kontenjandan fazla öğrenci barındıran yurtlara hemşire bulundurma zorunluluğu getirilirken, alkollü içki satılan yerlere en az 100 metre uzaklıkta bulunma şartı getirildi.

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası en çok dikkat çeken nokta yükseköğrenim öğrencilerine barınma hizmeti verecek yurt ve pansiyonlarda yatakhanelerin en az 1 veya 3, en çok 6, öğrenci apartlarının en az 1 veya 3, en çok 6, öğrenci stüdyo dairelerinin ise 1 veya 3 öğrenci barınacak şekilde düzenlenmesi oldu.

Konuyla alakalı olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, 2 kişilik odaların uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkların önüne geçmek adına kaldırıldığını belirterek bu konuda apart, pansiyon, yurt ve stüdyo daire sahiplerine 1 yıl süre verileceği ve o sürede gerekli düzenlemeleri yapıp, yönetmelikteki şartları sağlayan işletmelerin barınma hizmeti vermeye devam edebileceğini söyledi.

2 KİŞİLİK ODALAR KALDIRILIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler sonrası Çanakkale’de bu alanda hizmet veren Apart, Pansiyon, Stüdyo Daire ve Yurt sahipleri ve yetkilileri ile Nedime Hanım Kız Meslek Lisesinde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan ilgili Şube Müdürleri ile beraber ben de katıldım. Değişen yönetmeliğin içeriği ile alakalı gerekli bilgiler verildi. Şartları sağlamak adına bir yıllık bir süreç olacağı ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği hususunu paylaştık. Tabii ki onların değişen yönetmelikle ilgili talep ve şikâyetlerini de iletmelerini istedik. Bundan sonra normal pansiyonlar öğrenci kimliği taşıyan bir kişiyi dahi misafir ettiğinde ‘Özel Öğrenci Barındırma Hizmetleri Yönetmeliğine’ tabii olacaklar. Biz bu yıl içerisinde denetimlerimizi arttıracağız. Gerekli standartlara uygun olan ve verilen 1 yıl içerisinde standartları sağlayan barınma yerleri ile alakalı bir sorun olmayacağını düşünüyorum. 2 kişilik odaların kaldırılması uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan öğrencileri uzak tutmak adına önemli bir uygulama…

Kampüs Kız Öğrenci Yurdu-Yiğit Karan

Çanakkale’de yurt ve pansiyon hizmeti veren yetkililer ise yeni yönetmeliğe tepkili.  Cevatpaşa Mahallesinde hizmet veren Kampüs Kız Öğrenci Yurdu İşletmecisi Yiğit Karan gazetemize şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Terzioğlu Kampüsü içerisine 1000 kişilik, bu yıl ise 2500 kişilik yurt yapılıyor. Biz mevki itibari ile Eğitim Fakültesine yakınız. Ancak şu perspektifte önümü göremiyorum. Yılda 5000 öğrencinin girdiği Çanakkale’de devlet eliyle bu kadar büyük kontenjanlı yurtların yapılması bizi olumsuz etkiler. Standartlar değiştiği için biz de sürekli yenileme çalışmaları yapmak durumunda kalıyoruz. Yangın merdivenleri ve elektrik tesisatları bakımlarını özenle gerçekleştiriyoruz. Fiyat olarak yaklaşık 4 yıldır 400-500 TL arası bir kişi aylık barınma ücreti alıyoruz. Bu rakamın az olduğunu düşünüyorum. 2 kişilik odaların kaldırılması sonrası kapasitemde azalma değil tam tersine artış oldu.”

Günallar Kız Pansiyonu-Mustafa Günal

“Biz zaten öğrenci yurdundan ziyade, kız pansiyonu olarak hizmet veriyoruz. Sürekli yapılan yönetmelik değişikliklerine uyum sağlamak bizleri fazlasıyla yoruyor. Şu an için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir pansiyon olarak hizmet vermiyorum. Yeni yönetmelik içeriği bana gelmedi. Ayrıca Nedime Hanım Kız Meslek Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın katılımıyla yapılan toplantıya davet edilmedim. Pansiyonlarda bir tane öğrenci kalsa bile Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğine tabii tutulma maddesini olumlu bulmadım. Bu öğrencilerin mağdur olmasına neden olabilir. Ancak sürekli yapılan yönetmelik değişiklikleri şartları daha ağır bir duruma taşıyor. Yönetmelik içeriğindeki standartları karşılamak bu işi yapan herkesi zorlar.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech