Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Çanakkale’de pazar alışverişi yoğunluğu yaşandı. Bayram nedeniyle normalde Cuma günü kurulan semt pazarı bu hafta Perşembe günü kuruldu. Gıda alışverişine çıkan vatandaşlar pazarda yoğunluk oluşturdu.
Bayram öncesi tezgâhlarda marul 30 TL, deniz börülcesi 40 TL, kiraz 200 TL, yarım kilo çilek 60 TL, erik 150 TL, domates ise 50 TL’den satışa sunuldu. Tezgâhlarda en çok ilgiyi taze meyve ve sebzeler gördü.
Pazarı ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek de alışveriş yapan vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Erkek, vatandaşlarla sohbet edip esnafa hayırlı işler temennisinde bulunarak pazarda gerçekleşen bayramlaşma programını sonlandırdı.
Bayram öncesi alışverişini tamamlayan Çanakkaleliler, yoğunluk nedeniyle erken saatlerde pazara akın etti.