Eğitim-İş Çanakkale Şubesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz için dönem sonu karne değerlendirmesinde bulundu.
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi, Çanakkale Valiliği önünde 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a karne” adlı başlık ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının son günü olması sebebiyle bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes; “Türkiye’de 18 milyon, Çanakkale’de ise 84 bin öğrenci bir yıllık çalışmalarının değerlendirildiği karnelerini aldı. Biz de Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak Çanakkale’deki 84 bin öğrenci, 7 bin öğretmen ve veliler adına Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın karnesini hazırladık. Bildiğiniz üzere Ferhat Yılmaz, ilimizde Milli Eğitim Müdürü olarak 6. yılını dolduracaktır” diye konuştu.
Yılmaz’ın notları açıklandı
Ferhat Yılmaz’ın karne notlarını açıklayan Serbes; “Eğitimi Dinselleştirme: Türkiye’de tarikat ve cemaatlerin vakıf ve dernek görünümüyle eğitimin en önemli paydaşı haline getirildiği Millî Eğitim Bakanlığı protokolleri Çanakkale’de de uygulamaya geçirilmiş, ÇEDES gibi gerici projeler Çanakkale’de de yaygınlaştırılmıştır. Laik-bilimsel eğitim yerine eğitimi dinselleştirmek için çalışan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a eğitimi dinselleştirme alanındaki üstün gayretlerinden dolayı 5 veriyoruz. Eğitimi Özelleştirme ve Ticarileştirme: Çanakkale yıllardır derslik açığı fazla olan iller arasındadır. Ferhat Yılmaz’ın görev yaptığı 6 yıl boyunca bu açığı kapatacak önlemleri alamaması, Çanakkale’de kalabalık sınıf ve ikili eğitim sorununun devam etmesi, bu sorunlar nedeniyle özel okullara yönelmek zorunda kalan veli sayısının artması, okulların zorunlu ihtiyaçlarını ancak veli bağışları ve aidatlarla karşılaması sorunları devam ederken, tüm bu sorunlara çözüm üretmeyen ve sermayeyi destekleyen Ferhat Yılmaza Eğitimi Özelleştirme ve Ticarileştirme başarısından dolayı 5 veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Birçok alanda Yılmaz değerlendirilerek; “Nitelikli Eğitim Ortamı Sağlama: Çanakkale’de okulların büyük çoğunluğu duvarlarla çevrili dersliklerden oluşmaktadır. Sanatın, sporun, oyunun, kütüphanenin, laboratuvarın olmadığı binalarda eğitim adı altında bilgi ezberlemeye yönlendirme bir eğitim olmadığı gibi nitelik bakımından da son derece düşük bir seviyededir. Çanakkale’deki çocuklara nitelikli eğitim ortamı sağlayamayan Ferhat Yılmaz’a Nitelikli Eğitim Ortamı Sağlama alanından “0” veriyoruz. Personeli Koruma- Yandaşı Koruma: Okullarda öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin güvenliğini sağlamayan, ellerine geçirdikleri ilk fırsatta eğitim emekçilerini soruşturma sopasıyla yıldırmaya çalışan, eğitim emekçilerinin mesleki motivasyonlarını sağlamayı ve saygınlıklarını korumayı görev edinmek yerine tüm yetkilerini yandaş yöneticilere daha geniş alanlar açmak için kullanan Ferhat Yılmaz’a Personeli Koruma alanından “0” Yandaşı Koruma alanından “5” veriyoruz. Okullar Arası Ayrımcılık: Çanakkale’de 400’ü aşkın eğitim kurumundan yalnızca 6’sı Fen Lisesi, yalnızca biri Güzel Sanatlar Lisesi iken her mahallede İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu bulunmaktadır. Diğer okul türlerinde sınıf mevcudu 50’ye yaklaşmışken sınıf mevcudu 10’u bile bulmayan İmam Hatip Okulları’nın her olanağa sahip olması okullar arası ayrımcılığın en bariz örneğidir. Bu alandan da Sayın Ferhat Yılmaz’a ‘’5’’ veriyor, ayrımcılık konusunda oldukça başarılı buluyoruz” denildi.