Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Balıkçılar endişeli

Denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan tarihinde başlıyor, 31

Denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan tarihinde başlıyor, 31 Ağustos tarihinde sona eriyor. Bu süre zarfında gırgır, Trol gibi çoklu balık avcılığı yasaklanmış oluyor. Balıkçılar av yasağında balık fiyatlarının da yükseleceğini söylüyorlar.

15 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri arasında hayata geçirilen av yasağı ile birlikte aşırı ve kuralsız avcılığın, deniz ürünlerinin yok edilmesinin önüne geçiliyor. Balık avı yasağı, balık üremesinin zarar görmemesi ve devamlılığının sağlanması için belirli periyotlarla ilan ediliyor. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, vatandaşların balık tüketiminin artmasına neden olmuştu. Av yasağının gelecek olmasını hem balıkçılar hem de vatandaşlar endişeli gözlerle bekliyor

İşlerimiz av yasağında daha da durgun olacak”

Balıkçı Sami Karayel; “Balık satışları şu anda düşmüş durumda. Ramazan’ın da bunda etkisi büyük. Ramazan ayı olduğu için pazaryeri durgun geçiyor. Yaklaşık 1 ay sonra av yasağı başlayacak. İşlerimiz daha da durgun olacak. Av yasağında umarım sardalye daha fazla olur, biz de vatandaşlarımızı boş döndürmeyiz. Şu anda en bol balık istavrit balığı. Bol olduğu için ucuz, ucuz olduğu için de çok tüketiliyor” dedi.

Av yasağında balık pahalı olacak”

Balıkçı Mustafa Kamber; “Balık satışlarımız düşüşe geçti. Nisan ayında da av yasağı başlıyor. Nisan ayından sonra balıkçılar olarak sıkıntılı bir döneme giriyoruz. Av yasağında balık çıkmıyor, olan balık da pahalı oluyor. Sardalye olacak ama o da 250-300 liradan satılacak. Bu sıkıntılar şimdiden başladı. İşlerimiz durgun, vatandaşlar önceki haftalar gibi alışveriş yapmıyorlar. Şu anda sezonumuz kapanmak üzere, önümüzdeki sezon için de bereketli bir sezon bekliyoruz” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech