Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’miz kabuklarını kırmaya devam ediyor”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 21 No’lu Meslek Grubu’nda faaliyet gösteren ağaç-orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektör temsilcileri Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek sektörde yaşanan gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede; Yönetim Kurulu Başkanı ve 21 No’lu Meslek Komite Üyesi Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 21 No’lu Meslek Komite Üyesi Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, 21 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Şen, Komite Üyeleri Ahmet Oytun ve Caner Durgun, Genel Sekreter Sema Sandal ile çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu.

Çanakkale’miz Büyüyen Ve Gelişen Ekonomisi İle Beraber Kabuklarını Kırmaya Devam Ediyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Ülkemiz; ağaç, orman ve mobilya sektörlerinde dünya ölçeğinde önemli bir aktör haline geldi. Biz iş insanları, krizleri fırsata çevirme konusunda bir hayli tecrübelendik. Rakip ülkelerde farklı sebeplerle yaşanan ekonomik krizleri ağaç, orman ve mobilya sektörümüz önemli bir avantaja çevirdi. Bu pazarı büyütmek ve kalıcı olmak için gerekli kriterleri sağlamak zorundayız. Balkan pazarı hepimiz için önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle Romanya ekonomik gücüyle bu konuda bence bir adım öne çıkıyor. Odamızda üyelerimizi dış ticaretin her adımında destekleyecek nitelikte bir dış ticaret merkezi kurduk. Bu merkezimizde üyelerimizi hem dış ticaret adımlarında, hem de dış ticaret için gerekli devlet destekleri konularında bilgilendiriyoruz. Ağaç, orman ürünleri ve mobilya sektöründe ihracat yapmayı hedefleyen üyelerimizin pazarda yer almak için Orman Yönetim Konseyi (Forest Stewardship Council-FSC) gibi zorunlu belge ve sertifikaları mutlaka edinmeleri gerekiyor. Yurt dışı pazarlara açılmak için sektörel fuarlarda sürekli olarak yer almaları ve ürettikleri ürünün uluslararası koduna göre pazar araştırması yapmaları gerekiyor. Üyelerimiz, yurt dışı pazar araştırması ve Devlet destekleri başta olmak üzere tüm dış ticaret süreçleriyle ilgili olarak Odamızın Dış Ticaret Destek Merkezi’nden bilgi alabilir. Çanakkale’miz büyüyen ve gelişen ekonomisi ile kabuklarını kırmaya devam ediyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her aşamada destek vermeye hazırız.”

Toplantıya katılım sağlayan üyeler; yurt dışı pazarlarda yer almak için öncelikle yurt içindeki kurumsal yapılarının sağlam zemine oturması gerektiğini, bu süreci tamamlayan firmalarımızın rahatlıkla küçük adımlarla yurt dışına açılabileceği konularında deneyimlerini paylaşarak sektörle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech