Devlete küfret. İftira at. Vatan hainlerinle kol kola gir. Sonra da, devlet demir yumruğunu başına vurunca, feryat et. Haktan, Adaletten, insan haklarından. Özgürlükten bahsedersiniz. Ancak önce siz uymazsınız buna. Herkesin yaptığı yanına kar mı kalacak? İnsanlar, yaptıkları mugayir hareketlerden dolayı cezalandırılmaz ise, önünü gelene yol olur. Devlet uyumaz. Uyur gibi yapar. Önce seyreder. Şımarırsınız. Yanıma kar kaldı dersiniz. Bir de bakarsınız ki, ahşap evinizin damına kar yağmış. Peki, buna ne demeli? Yıllardır, Hak hukuk adalet diyenlerin yaptıkları nedir? Askerimize, devletimize,Milletimize küfredenlerin yanında olmak da ne demek?, Neymiş Yapılan yanlış ama.Yok kardeşim.Aması yok.Burası Çadır Devleti değil.Ya devlet başa,ya Kuzgun leşe.Ortası yok işte. Özgürlük. Düşünce özgürlüğü güzel de, hakaret, iftira da bu kategoriye giriyor mu? Eğer, yapan, benden, senden diye ayırıp, ona göre davranırsak, bu işin sonu gelmez. Yanlış yapan kim olursa olsun arkasında durmamalıyız. Olumsuz bir işe kakışırsanız, sonucunu da hesap etmelisiniz. Yok öyle üç kuruşa beş köfte.
Azıcık ucundan
Baba ve beş yaşındaki oğlu, otobüsle yolculuk yapıyormuş. Babanın başında kasket, oğlunun başında da yazlık bir şapka varmış. Baba,”Oğluma bir muziplik yapayım!” diye düşünmüş; oğlunun başındaki şapkayı kaptığı gibi otobüsün camından atar gibi yapmış ve arkasına saklamış. Çocuk başlamış ağlamaya: – Şapkam gitti, şapkam gitti!.. Babası demiş ki:
– Üzülme oğlum, bir ıslık çal, şapkan geri gelsin!..
Çocuk da babasının dediğini yapmış. Babası da arkasında sakladığı şapkayı çocuğun kafaya geçirmiş. Şapkası geri gelince, çocuk çok sevinmiş. Bir süre sonra çocuğun canı sıkılmış, “Ben de babama bir muziplik yapayım!” diye düşünmüş; babasının başındaki kasketi kaptığı gibi otobüsten dışarı fırlatmış. Babası öfkeyle sormuş: – Ne yaptın sen oğlum? Çocuk muzip muzip gülerek cevap vermiş:
– Üzülme baba, bir ıslık çal, kasketin geri gelsin!..Sağlıcakla kalınız.