Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Olan yine öğrenciye oldu”

Öğrenciler Eğitim için Fakülte

Öğrenciler Eğitim için Fakülte Fakülte Geziyor

Çanakkale’de 52 bin öğrencinin eğitim gördüğü ÇOMÜ’de, 1 binada 3 fakülte bulunurken, fakülteler arasındaki anlaşmazlığın üst noktaya çıktığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre öğrenciler, farklı binalarda derslere girerken, dersliklerin yetersiz oluşundan dolayı problem yaşıyorlar. Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelen öğrenciler, derse girebilmek için bina bina dolaştıklarını belirttiler.

52 bin öğrenciye ev sahipliği yapan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bazı fakültelerinde, akademik yıl sıkıntılı başladı. Edinilen bilgiye göre; ÇOMÜ’de bulunan Mimarlık-Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi aynı binayı kullanıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinin ve diğer bölümlerde bulunan akademisyenlere derslik bulma noktasında, zorluk çıkarttığı iddia edildi. Bu problemler arasında sorun yaşayanlar öğrenciler oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İletişim Fakültesi öğrencileri yaşadıkları problemleri anlattılar.

“Sınıf bulma konusunda gerçekten sıkıntı yaşıyoruz”

Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Esra İrem Özer,  “Sınıf bulma konusunda gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Dersler arasında olan saat uzunluğundan dolayı okulda çok fazla zaman harcamak zorunda kalıyoruz. Bu sorun sınıf sıkıntısından kaynaklı oluyor. Derslerimizi kendi binamızda görme konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Boş sınıfı olan fakültelere gitmek zorunda kalıyoruz. Geçen hafta sınıflar dolu olduğu için 15 dakika içerisinde bir sınıf değiştirme olayını yaşamıştık. Bu sebeplerden dolayı öğrenciler olarak sınıf bulma konusunda zorlanıyoruz” dedi.

“Hocalarımızla beraber ders işlemek için sınıf aradığımız oluyor”

Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Sedat Ordu, “Okulumuzda bu sene gerçekten büyük bir problem var derslik bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun temel nedeni aynı binada çok fazla fakülte bulunuyor. Sanırım eskiden İletişim Fakültesinin dersleri merkezde farklı bir binada işleniyormuş tekrardan böyle bir çözüm düşünülebilir. Üç hafta geçmiş olmasına rağmen daha programlarımız bile tam oturmuş şekilde değil. Ders saatlerimiz değişiyor, günleri değişiyor sıkıntı yaşıyoruz. Derse geliyoruz hocalarımızla beraber ders işlemek için sınıf aradığımız oluyor. Bu problemin bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Öğrenciler olarak çok sıkıntı çekiyoruz. ÇOMÜ bize ders işlenmek için sınıf bulamıyor” ifadelerini kullandı.

“Diğer dersliğe gitmek işkenceye dönüşüyor”

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Eren Çakmak, “Sadece benim değil bütün üst ve alt sınıfların muzdarip olduğu bir sorunumuz var. İletişim Fakültesindeki derslik sayıları yetersiz kaldığından ne yazık ki farklı dersler olduğunda, kampüsün içinde bir oraya bir buraya koşturmak zorunda kalıyoruz. Ulaşım hizmetlerinin yetersiz kalması, üniversite içinde elektrikli scooter veya düzgün bozulmadan kullanılabilen bir bisiklet hizmeti olmaması gibi durumlarla birlikte, derslikten çıkıp diğer dersliğe gitmek işkenceye dönüşüyor. İletişim Fakültesine ait bir bina yok. Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi aynı binayı paylaşmak zorunda.

“Binayı ikiye bölünce de yetersizlikler olması kaçınılmaz bir hal alıyor”

Binayı ikiye bölünce de yetersizlikler olması kaçınılmaz bir hal alıyor. Öğrenci sayısının daha az olduğu veya kısa süreli eğitim veren fakültelerin bile kendilerine ait binaları ve bolca sınıfı var. Radyo televizyon sinema öğrencilerinin düştüğü hal kabul edilemez. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi ülke çapında iyi yönleriyle bilinen bir üniversitede, böyle bir şey yaşanması üzücü diyebilirim” dedi.

“Meslek Yüksekokulu’na gitmek zorunda kalıyoruz”

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hazal Vural, “İletişim Fakültesi binası İletişim Fakültesi dâhil olmak üzere toplam 3 fakülteyi içerisinde barındırıyor. Bu olay derslik sorununa neden oluyor. İletişim Fakültesi derslerini birçok farklı fakültenin dersliklerine aldıkları için sürekli yer değiştirmek zorunda kalıyoruz. Ulaşım ücretleri zaten oldukça fazla ve her otobüs her fakülteye gitmediği için ulaşım sorunumuz ikiye katlanmış oldu. Öğrencileri mağdur etme konusunda oldukça istikrarlı ilerleniyor. Olan yine öğrenciye oldu. Rahat bir şekilde okumayı bırakın mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Işık ve teknik, film yönetim ve senaryo derslerimiz için Meslek Yüksekokulu’na gitmek zorunda kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cihan Peker

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech