Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Buğday ülkesinde ekmek lüks olmuş”

Son aylarda her ürüne

Son aylarda her ürüne gelen zamlara yılbaşı zamları da eklenince Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı, konu hakkında açıklamada bulunarak zamların geri alınmasını istedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı, AK Parti hükümetine seslenerek yaptığı basın açıklamasında, “2021 yılı ekonomik krizin doruğa ulaştığı ve yıkıcı etkilerinin en ciddi şekilde hissedildiği yıl olarak geride kalmıştır. İşçi, memur ve emeklilerin yıllık zam oranları, büyük ölçüde çarpıtılan rakamlara göre belirlenmiştir.  Kamu emekçilerine ağustos ayında imzalanan toplu sözleşme ile 2022 yılı için yüzde 5+7 zam verilmişti. Ancak bu komik ve yüzdelik kölelik oranları kabul etmedik ve her fırsatta her platformda dile getirdik. Temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlarla halkın satın alma gücü daha önce hiç olmadığı kadar düşmüştür. Döviz kurundaki ani artışlar Türk lirasını pula çevirmiş vatandaşın gelirini hızla eritmiştir” dedi.

Açıklamada, yapılan zamlara ilişkin eleştirilerde bulunarak şu ifadeler yer aldı:
“AKP iktidarının yaptığı zamlar nedeniyle emekçiler; temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma getirilmiştir. Buğday ülkesinde ekmek lüks olmuş emekçiler halk ekmekleri kuyruklarına girmek zorunda kalmıştır. Bebek mamalarına zincir vurulmuş şeker ve yağ satışına sınırlama getirilmiştir. Hükümet, enflasyon ile değil enflasyon sepetiyle mücadele ederek enflasyon rakamlarını olduğundan farklı çıkarmaktadır. Resmi olarak açıklanan enflasyon ile emekçilerin enflasyonu arasında çok ciddi bir uçurum vardır. Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik kriz sonucunda ortaya çıkan aşırı zamlar, pahalılık, döviz kurlarındaki artış ve yoksulluk emekçilerin artık tükenmesine neden olmuştur.”

“Kamu emekçilerini enflasyona karşı ezdirenler göstermelik zamlarla sonuç alamayacaktır.
Esas mesele biz kamu emekçilerine dayatılan sefalet ücretidir. Özelleştirmeleri savunanlar ve babalar gibi satarım diyenler elbet de hesap verecektir. Elektrik, doğalgaz, köprü, hastane, otoyollar kamulaştırılsın. Zamlar geri alınsın. Toplu sözleşme masası yeniden kurulsun. Emekçiler için vergi dilimi % 10’da sabitlensin. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak  kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkûm eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmiyoruz.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech