Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Kazıklı Eylem

Son dönemde sesini her platformda duyurmaya çalışan memurlar, geçim sıkıntısını ve taleplerini meydanda kamuoyuna duyurmaya devam ediyorlar. Türkiye Kamu Sen Çanakkale İl Temsilciği tarafından yapılan basın açıklamasında, kazıklı eylemde bulunuldu ve “Suya yazılan vaatlerle karın doymuyor” ifadeleri kullanıldı. İl Temsilcisi Resul Demirbaş tarafından okunan basın açıklamasında, “Toplu sözleşmenin nasıl bir facia olduğunu şimdi herkes yaşayarak anladı. Hükümet, ivedilikle memur ve emekli maaş zamlarını gözden geçirmek zorundadır” denildi.

Türkiye Kamu Sen Çanakkale İl Temsilciliği tarafından dün Troya Atının önünde basın açıklamasında bulunuldu. Saat 12.30’da yapılan basın açıklamasında, geçim sorunları ve ekonomik sıkıntılar üzerinde duruldu ve talepler bir kez daha sıralandı. Kazıkla yapılan eylem dikkat çekerken, “Biz artık sırtımızın sıvazlanmasını değil, cüzdanımıza insanca yaşamaya yetecek kadar para konulmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Neresinden tutsak elimizde kalıyor”

İl Temsilcisi Resul Demirbaş tarafından okunan basın açıklamasında, “Geçen sene bu günlerde 1 dolar 7,90 TL idi bugün 14,3 lira; artış yüzde 81. Geçen sene bugünlerde çeyrek altın 724 lira idi bugün 1.320 lira; artış yüzde 82. Geçen sene bugünlerde 4 kişilik ailenin aylık zorunlu harcaması 7.770 lira idi bugün 9.642 lira; artış yüzde 24.  Bir sene içinde ortalama memur maaşı 567 dolardan 365 dolara geriledi. Erime yüzde 35,6. Geçen sene memur maaşıyla 6,2 çeyrek altın alınabilirken bugün ancak 3,9 çeyrek altın alınabiliyor. Erime yüzde 37. Enflasyon resmi rakamlara göre bile yüzde 21,31 ama memur maaşına yapılan zam enflasyon farkı da dahil yüzde 16,4. Erime yüzde 4,91. Neresinden tutsak elimizde kalıyor; neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda.

“”Gelin bu metne imza atmayın” diye çağrıda bulunduk”

Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk sınırının altında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Toplu sözleşme görüşmeleri de malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır. Daha 3 ay önce, önümüzdeki yıl için %5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor.

Biz, o zaman da söyledik. “Bu artış ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Seyyanen zam içermeyen, refah payı getirmeyen bir zam, en iyi ihtimalle sıfır zamdır. Gelin bu metne imza atmayın.” diye çağrıda bulunduk.

“Doları, Avroyu, altını artık takip edemiyoruz”

Doları, Avroyu, altını artık takip edemiyoruz. Raflardaki ürün fiyatları sürekli artıyor.  Durum böyleyken memurlarımız göstermelik zamlardan bıkmış durumdadır. Maaş artışı, alım gücünü yükseltmiyorsa, buna zam denemez. Verdiğiniz zam, enflasyonun altındaysa buna zam denemez. Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Herkes vergide adaletin sağlanmasını bekliyor. Memurlarımız 3600 ek gösterge bekliyor. Emekli yüzünün gülmesini bekliyor.

Suya yazılan vaatlerle karın doymuyor. Cep delik, cepken delik, boş tencere kaynamıyor. Toplu sözleşmenin nasıl bir facia olduğunu şimdi herkes yaşayarak anladı.

İğneden ipliğe her şeye zamlar yağmur gibi yağarken 25 milyon vatandaşımız, maaşına gerçek bir zam beklemektedir. Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimse cüret etmesin ve derhal ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirsin diyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

Maaş bordroları yakıldı

Açıklama sonunda ise memurlar maaş bordrolarını yaktılar.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech