Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkçılardan iş bırakma eylemi

Sağlık Çalışanları Sosyal Hizmet

Sağlık Çalışanları Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. “Sağlık ekip işidir” diyen sağlık emekçileri eyleme geçeceklerini belirttiler. 6 Aralık Pazartesi günü sağlık personelleri iş bırakma eylemi yapacaklar.

SES Çanakkale Şubesi tarafından, öğle saatlerinde, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya Çanakkale Tabip Odası da destek verdi. Açıklamada, sağlık çalışanları beklentilerini yinelediler ve iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtiler.

Yapılan açıklamada, “Son 20 yıldır iş yerlerimizi seri üretim fabrikalara dönüştüren, bizleri köleleştiren, çalışma ortamına ve iş barışına zarar veren, ayrıştırıcı sağlık politikalarının inatla, ısrarla uygulanmasına ve iflasına tanık oluyoruz.

Bu sağlık sistemi bizleri boğmaktadır. Sisteme nefes aldıran yamalı bohça niteliğindeki her düzenleme, nefesimizi daha da kesecektir. “Ücreti” böl-parçala-yönet taktiği olarak kullanan zihniyet, bazı meslekleri çökmekte olan sağlık sistemine set haline getirmektedir.

Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmekteyiz. Yalnızca hekimlere uygulanacak maaş artışları; mevcut ekonomik kriz ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında, mesleğin niteliği ve iş riski itibariyle yetersizdir.

Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Maaşlarımızdaki çarpıklığı ve eşitsizliği derinleştiren, iş barışını bozan bu tarz düzenlemeler, sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da kronikleştirmektedir.

Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve siyasi partilere sesleniyoruz:

-Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret verilsin!

-Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine uygulansın!

-Hekimlere yönelik maaş artışı, ayrım gözetmeksizin tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için uygulansın!

-İş barışını ve çalışma ortamını bozan ayrımcılık, eşitsizlik dolu politikalara son verilsin!

Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmek için, 6 Aralık 2021 Pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz.

İşkolu emekçilerinin talebi, örgütlü tüm yapıların birlikte hareket ederek sonuç alıcı eylem ve etkinlikler yapmasıdır. Diğer sendikaları da, mücadelede ortaklaşmaya, çalışanları bölen söylem ve tutumlardan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech