Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletimiz giderek fakirleşiyor”

Memleket Partisi Genel Başkan

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk ve Parti Meclisi Üyesi Muharrem Yıldız, Çanakkale’ye geldiler. İl Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, partililer Çanakkale basını ile bir araya geldiler. Çanakkale’nin 6 ilçesi gezilerek, incelemelerde bulunuldu. Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, “Türkiye’yi kucaklaştırmayı amaçlıyoruz” dediği açıklamasında, “Tarım ve hayvancılığın geldiği nokta içler acısı” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Parti Meclisi Üyeleri Süleyman Dinçberk ve Muharrem Yıldız, Çanakkale’ye geldiler. Siyasiler Çanakkale’nin 6 ilçesinde, vatandaşlarla bir araya gelerek, incelemelerde ve araştırmalarda bulundular. Çanakkale ile ilgili notlar aldılar. Geçtiğimiz gün ise İl Başkanlığı organizasyonunda, basın mensupları ile bir araya gelindi.

İl Başkanı Hülya Dağhan’ın ev sahipliğinde, Genel Başkan Yardımcısı Dudu, önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik sorunları dile getiren Dudu, “Tarım ve hayvancılıkta gelinen nokta içler acısı” ifadelerini kullandı.

4 ayda siyasi partiler kanunun istediği şartları yerine getirerek”

Dudu, partisinin kuruluş aşamasıyla ilgili, “Partimiz 17 Mayıs 2021 tarihinde sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce önderliğinde, Memleket Partisi’ni kurduk. 4 ay gibi, Cumhuriyet tarihinde, Türk siyasi tarihinde hiçbir partinin başaramadığı şekilde 4 ayda siyasi partiler kanunun istediği şartları yerine getirerek ki bu şartlar en az 41 ilde ve 3’te 1 ilçesinde örgütlenmektir. Bunu sağladık ve kurultayımızı yaptık” dedi.

Türkiye’yi kucaklaştırmayı amaçlıyoruz”

Dudu partinin amaçlarını belirterek başladığı konuşmasında, “ Memleket Partisi’ni Türkiye’ye yeni bir yol açmak amacıyla kurduk. Çünkü yaklaşık 20 yıldır kutuplaşan bir Türkiye söz konusu. Yaşam standartları giderek düşen halkımızın dertlerine çare olmak için Memleket Partisi’ni kurduk. Bu ülkede 20 yıldır bir iktidar ve muhalefet var. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi, ikisi de birbirinden memnun. Her ikisi de kendi tabanlarını kontrol etmek için Türkiye’yi kutuplaştırarak mevcut durumlarını muhafaza ediyorlar. Ama olan Türkiye’ye oluyor. Memleket Partisi bu kutuplaştırmayı sona erdirmeyi, Türkiye’yi kucaklaştırmayı, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlarımızı bir araya getirmeyi, barıştırmayı hedefliyor. Amacımız, önce barıştırmak, sonra Türkiye’yi büyütmek sonra da bunu hakça bölüşmek.

Giderek kötüye giden bir ekonomi söz konusu”

Bütün Türkiye’nin gündemin giderek kötüye giden bir ekonomi söz konusu. Bir laf kalabalığıdır devam ediyor hem iktidar hem de muhalefette. İktidar diyor ki, dış güçler, faiz lobisi vs. Hiç alakası yok. Bakın bir rakam vereceğim. 2020 yılında 8 bin 500 dolar olan kişi başına düşen milli gelir, bugün itibariyle 5 bin 500 dolar civarındadır. Halkımız, milletimiz giderek fakirleşiyor. Bunun sorumlusu Türkiye’yi ve ekonomiyi yönetemeyen, beceriksiz iktidardır.

Rekolte son 10 yılda yüzde 90 oranında azalmış durumda”

Çanakkale’ye gelince, gerçekten Çanakkale Türkiye için çok önemli bir il. Çok önemli bir tarım kenti. 6 tane ilçeyi gezdik. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de gelinen nokta içler acısı. Bir rakam vermek istiyorum. Biga’daki ayçiçeği üretimi, rekoltesi son on yıldan yüzde 90 oranında azalmış durumda. On yıl önce 15 bin ton olan ayçiçeği rekoltesi, şu anda bin 500 ton. Başka söyleyecek bir şey yok.

İmar kanunlarını baypas etme gibi bir çaba içerisindeler”

Bunun yanında Çanakkale turizm açısından da çok önemli bir kent. Ancak Çanakkale halkının çok hassas olduğu bir konu var. Nereye gittiysek bu konu gündemimize getirildi. Ekoturizm adı altında ki doğru bir uygulamadır, bunu fırsat bilerek, Çanakkale’de birileri bu kılıf altında bir kaçak yapılaşma, imar kanunlarını baypas etme gibi bir çaba içerisindeler. Memleket Partisi Çanakkale İl Örgütü ve doğal olarak biz de bu konunun takipçisidir. Bu konuda atılacak yanlış adımlara müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech