Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Marmara’da tanıtım hamlesi devam ediyor

Balıkesir ve Çanakkale için

Balıkesir ve Çanakkale için tanıtım, tüm yıla yayılarak devam ediyor. İki önemli tanıtım çalışmasına ev sahipliği yapan Güney Marmara bölgesi, hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), geride bıraktığımız hafta bölgedeki ve ulusal kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü çalışmalarla bölgenin turizm sektörünün geliştirilmesi için çeşitli programlara destek verdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile bir dizi ortak faaliyet gerçekleştiren GMKA, bölgenin dünyanın farklı mecralarında görünürlüğünü artırmak ve tematik alanlarda turizmin gelişmesini sağlamayı amaçlıyor.

İlk olarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte yürütülen program kapsamında Yunanistan ve Polonya’dan influencer ve basın mensuplarına Çanakkale ve Balıkesir’in turistik değerleri tanıtıldı. Program kapsamında Çanakkale Troya Müzesi, Assos, Ayvacık dağ köyleri, Antandros Antik Kenti, Havran Kent Müzesi, Kazdağları Cam Seyir Terası, Edremit, Gömeç ve Ayvalık’ta farklı tarihi ve turistik alanlar ziyaret edildi. İki gün süren programda kültür turlarının yanında yabancı konuklarla zeytin hasadı, zeytin toplama ve zeytinyağı üretim süreçleri yerinde incelendi, daha sonra zeytin ve zeytin yağı tadımları yapılarak bölgenin zeytin varlığının tanıtımı yapıldı. Yabancı konuklar, program boyunca ziyaret edilen noktalardan çok etkilendiklerini ve yeni deneyimlerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Program süresince influencer ve basın mensuplarının deneyimlerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştıkları ve bölgemiz hakkında olumlu yorumlara yer verdikleri görüldü.

Yeni Hedef Gastronomi Turizmi

GMKA’nın katılımcı olduğu diğer program ise TÜSAB ile birlikte gerçekleştirildi. Güney Marmara bölgesinin yöresel lezzetlerinin öne çıkarılması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen program, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanlığına yönelik hazırlandı. Program Çanakkale ve Balıkesir illerinin gastronomik değerlerini kapsayacak şekilde, her iki ilde farklı noktalar ziyaret edildi, gastronomi değerleri tanıtılarak tadımlar gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech