Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ’den Erasmus Plus Proje başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan’ın yürüttüğü Free Technology Signs isimli Erasmus Plus Mesleki Eğitim projesi, Erasmus Plus, KA220-VET 00033187 – Cooperation partnerships in vocational education and training kategorisinde Avusturya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Avusturya’tan Equalizent Schulungs und Beratungs Gmbh’nin koordinator olduğu 27 aylık ve 323.230 €’luk projenin Ocak 2024’te tamamlanması hedeflenirken projenin amacı; işitme engelli bireylerin bağımsız olarak öğrenmelerini ve aktarılabilir dijital beceriler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, işitme engelliler için yaşam boyu öğrenme ve kişisel gelişim olanaklarını artırmak ve engellilerin topluma dahil edilmesine katkı sağlamak.

Proje ekibinde araştırmacı olarak Öğr. Gör. Kadir Tunçer ve doktora öğrencileri Sedat Yakut ve Hasan Dirik yer alırken; projede Equalizent Schulungs und Beratungs Gmbh (Avusturya), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Türkiye), Istituto Statale Sordi (İtalya), European Union of The Deaf Aisbl (Belçika), Humboldt-Universitaet Zu (Almanya) olmak üzere toplam 5 ortak bulunuyor.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech