Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 milyon 73 bin fidan toprakla buluşacak

11 Kasım Milli Ağaçlandırma

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Çanakkale’de geçtiğimiz senelerde olduğu gibi fidan dikim etkinliği gerçekleşti. Çanakkale ili genelinde 13 ayrı lokasyonda, fidan dikimi gerçekleşirken, protokol üyeleri Dümrek Köyü’nde fidan dikiminde bulundu. Orman Bölge Müdürü Enver Demirci konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “13 ayrı lokasyonda 43 bin fidanı toprakla buluşturacağız. 2021 yıl sonuna kadar Çanakkale’de 8 milyon 73 bin fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

Dümrek Köyü’nde Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonunda, fidan dikim etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, protokol üyeleri, il müdürleri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri, okullar, öğrenciler, STK temsilcileri katıldı.

Gerçekleşen etkinlikte Dümrek Köyü’nde, protokol üyeleri de bizzat fidan dikiminde bulundu. Özellikle öğrenciler günün anlam önemine binaen bilgilendirilirken, miniklerin fidan dikerken ki mutlulukları görülmeye değer görüntüler oluşturdu.

Öğrencilerin her biri, öğretmenliği eşliğinde hem toprakla temasta bulundular. Hem de dikili bir ağaçları olabilmesi için çaba gösterdiler.

Orman Bölge Müdürü Enver Demirci “Cumhurbaşkanlığımızca, 6 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan genelge ile 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, 2019 tarihinden itibaren 11 Kasım’da ağaçlandırma etkinlikleri yapılmaktadır. Toplamda 250 milyon fidan toprakla buluşturulacaktır. Şehitler yurdu Çanakkale’mizde ise 13 ayrı lokasyonda, 43 bin fidanı toprakla buluşturacağız. 2021 yılı sonuna kadar Çanakkale’de 8 milyon 73 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Yüzde 52’si ormanlarla kaplı olan Çanakkale’mizin yeşilini arttıracağız” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech