Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk alternatif törenle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’ncü

Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’ncü ölüm yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif tören düzenlendi. Törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikali sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Resmi törenin ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edilen alternatif tören başladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Gelecek Partisi Başkanı Yiğit Akkoyun, diğer siyasi parti liderleri, partililer ve STK temsilcilerinin katıldığı törende, Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, ebedi Başkomutanımız, yol göstericimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır. O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyoruz ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, geleceğe fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme hayaliyle bakan bir devlet adamıydı. Bizler de bugün O’nun açtığı yolda aydınlık yarınlar için gençlerimizin hayallerinin önündeki tüm engelleri yıkmak, gençlerin hayallerini gerçek kılacak politikalar üretmek için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum“ dedi.

Tunahan Ünsal/ Nedim Bayhan

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech